Ενισχύονται οι τιμές του χρυσού καταγράφοντας νέο ρεκόρ, καθώς οι επενδυτές αναζητούν ασφαλές καταφύγιο εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων στη Μέση Ανατολή, αγνοώντας σε μεγάλο βαθμό την ενίσχυση του δολαρίου.

Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου σημείωσε άνοδο της τάξης του 0,2% στα 2.254,32 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ έφτασε ενδοσυνεδριακά στο ιστορικό υψηλό των 2.276,89 δολαρίων.Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο 0,8% στα 2.275,30 δολάρια.

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Τα μάκρο της Γερμανίας χάλασαν το κλίμα

«Βλέπουμε ζήτηση για ασφαλή καταφύγια να ρέουν στο χρυσό, η οποία σχετίζεται με τα ισραηλινά χτυπήματα στην πρεσβεία του Ιράν στη Συρία» εξηγεί ο Daniel Ghali, στρατηγικός αναλυτής εμπορευμάτων στην TD Securities.

Το Ιράν υποσχέθηκε να εκδικηθεί το Ισραήλ για την αεροπορική επιδρομή στο συγκρότημα της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό.

Ο Ole Hansen της Saxo Bank εκτιμά ότι σε μια υποκείμενη προσφορά από λιανικές και κεντρικές τράπεζες εντάχθηκαν και κερδοσκόποι που ακολουθούν τη δυναμική και έχουν επεκτείνει τα ήδη αυξημένα longs τους μετά το σπάσιμο του χρυσού πάνω από τα 2.200 δολάρια.

O χρυσός καταγράφει άνοδο που αγγίζει το 10% από την αρχή του έτους

«Αυτό που κάνει το ράλι του χρυσού τόσο ασυνήθιστο είναι ότι συμβαίνει παρά τους σημαντικούς παραδοσιακούς αντίθετους ανέμους με το δολάριο ΗΠΑ να αυξάνεται, τις αποδόσεις των ομολόγων να αυξάνονται, η πιθανότητα να αυξηθούν υψηλότερα τα μακροχρόνια επιτόκια στις ΗΠΑ», δήλωσε ο ανεξάρτητος αναλυτής Ross Norman.

Το δολάριο εκτινάχθηκε μετά τα στοιχεία της Δευτέρας που έδειξαν ότι η μεταποίηση στις ΗΠΑ αυξήθηκε τον Μάρτιο για πρώτη φορά εδώ και ενάμισο χρόνο.

Οι επενδυτές τιμολογούν τα στοιχήματα για μείωση των επιτοκίων Ιουνίου στο 58% έναντι περίπου 60% πριν από τα στοιχεία, τα οποία υπό κανονικές συνθήκες θα πίεζαν τον χρυσό μηδενικής απόδοσης.

Το ασήμι σημείωσε άνοδο 2,7% στα 25,7505 δολάρια ανά ουγγιά, η πλατίνα 2,22% στα 921,70 δολάρια και το παλλάδιο ανέβηκε ελάχιστα στα 995,56 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities