Με απώλειες για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση κινείται σήμερα η Wall Street, με την άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων να επιδεινώνει το κλίμα και να βάζει δεύτερες σκέψεις για τις προθέσεις της Federal Reserve σχετικά με την πρώτη μείωση των επιτοκίων.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει πτώση 1,10% στις 39.131 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,96% στις 5.193 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 1,39% στις 16.169 μονάδες.

Με το «δεξί» στο νέο τρίμηνο οι ευρωαγορές

Στο μεταξύ, πιέσεις δέχεται ο κλάδος των ασφαλιστικών εταιρειών, μετά την ανακοίνωση των Κέντρων Υπηρεσιών Medicare & Medicaid για τις τιμές του 2025, αναφορικά με την κάλυψη Medicare Advantage και συνταγογραφούμενων φαρμάκων. Το 2025, οι πληρωμές από την κυβέρνηση για αυτά τα σχέδια αναμένεται να αυξηθούν κατά 3,7% σε ετήσια βάση. Σε αυτό το πλαίσιο, η Humana χάνει 9%, ενώ η UnitedHealth σημειώνει πτώση 4% και το CVS Health υποχωρεί κατά 5,5%.

Δεν έχει αρχίσει καλά για τις μετοχικές αγορές το δεύτερο τρίμηνο, με τις αποδόσεις των ομολόγων να κινούνται υψηλότερα και μειώνουν τις πιθανότητες η Fed να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου βρίσκεται σήμερα στο 4,34%, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο εβδομάδων και σχεδόν στα υψηλότερα επίπεδα του έτους. Οι πιθανότητες για μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο με βάση τις συναλλαγές Fed Futures μειώνονται τώρα σε περίπου 58,8%, από περίπου 70% πριν από μια εβδομάδα. Το ερώτημα τώρα είναι εάν η δυναμική για την έναρξη του 2024 μπορεί να συνεχιστεί εάν η Fed διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια.

Την ίδια ώρα, οι τιμές του πετρελαίου έφθασαν επίσης σε υψηλό πέντε μηνών, σήμερα, ενισχύοντας τις ανησυχίες για τις πληθωριστικές πιέσεις. Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τις νέες απειλές εφοδιασμού εν μέσω κλιμάκωσης της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή και της επίθεσης ουκρανικού drone σε μεγάλο ρωσικό διυλιστήριο πετρελαίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street