Η Amazon Web Service (AWS) επεκτείνει το πρόγραμμα δωρεάν πιστώσεων για startups για να καλύψει το κόστος χρήσης μεγάλων μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης, είπε η εταιρεία σε συνέντευξή της στο Reuters, καθώς προσπαθεί να ενισχύσει το μερίδιο αγοράς της πλατφόρμας AI Bedrock.

Σε μια κίνηση που προφανώς αποσκοπεί στην προσέλκυση πελατών startup, η Amazon επιτρέπει πλέον τις πιστώσεις cloud της να καλύπτουν τη χρήση μοντέλων από άλλους παρόχους, συμπεριλαμβανομένων των Anthropic, Meta, Mistral και Cohere.

Amazon: Πρέπει να παραμείνουμε πρωτοπόροι στην AI

«Αυτό είναι άλλο ένα δώρο που κάνουμε πίσω στο οικοσύστημα των startup, σε αντάλλαγμα για αυτό ελπίζουμε ότι οι νεοφυείς επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να επιλέγουν το AWS ως πρώτη επιλογή», δήλωσε στο Reuters ο Χάουαρντ Ράιτ, αντιπρόεδρος και παγκόσμιος επικεφαλής των startups της AWS.

Η κίνηση ακολούθησε την επένδυση ύψους 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Amazon στην Anthropic. Ως μέρος της συμφωνίας, η Anthropic θα χρησιμοποιήσει το AWS ως τον κύριο πάροχο cloud και τα τσιπ Trainium και Inferentia για την κατασκευή και την εκπαίδευση των μοντέλων της.

Ο Ράιτ είπε ότι η δωρεάν πίστωση της Amazon θα συμβάλει στα έσοδα της Anthropic, ενός από τα πιο δημοφιλή μοντέλα στο Bedrock.

«Αυτό είναι μέρος της οικοδόμησης του οικοσυστήματος. Δεν απολογούμαστε γι’ αυτό», είπε, προσθέτοντας ότι η AWS προσφέρει ένα ευρύ φάσμα επιλογών και ασφάλειας στις νεοφυείς επιχειρήσεις.

Η Amazon είπε ότι έχει προσφέρει πάνω από 6 δισεκατομμύρια δολάρια πιστώσεων σε νεοφυείς επιχειρήσεις την τελευταία δεκαετία.

Σε συνεργασία με το Y Combinator, προσφέρει 500.000 δολάρια $ σε πιστώσεις για το τελευταίο πακέτο που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο, που  μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης και τσιπ της Amazon. Το κόστος χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης, με βάση τη χρήση, θα μπορούσε να συσσωρευτεί για τις νεοφυείς επιχειρήσεις.

Η Amazon δεν είναι η μόνη μεταξύ των μεγάλων παρόχων cloud στην παροχή δωρεάν πιστώσεων για να δελεάσει νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνητής νοημοσύνης. Το Microsoft Azure δίνει πιστώσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μοντέλα της OpenAI, ενώ η πίστωση cloud της Google μπορεί να εφαρμοστεί για περισσότερα από 130 μοντέλα στο Vertex AI.

Παράλληλα, οι επενδύσεις των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών σε νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνητής νοημοσύνης έχουν τραβήξει την προσοχή των ρυθμιστικών αρχών, καθώς η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC) άνοιξε μια έρευνα σχετικά με την υποστήριξη της Microsoft στην OpenAI, καθώς και για την επένδυση της Google και της Amazon στην Anthropic.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Oracle: Ενισχύει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Oracle επιχειρεί να ενισχύσει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη

Η Oracle εισάγει δυνατότητες παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης στην υποδομή και τις εφαρμογές της στο cloud για να συμπληρώσει την παραδοσιακή τεχνητή νοημοσύνη που είναι ήδη ενσωματωμένη σε αυτές

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη

Το ρομπότ Σοφία (σε άπταιστα Ελληνικά) κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων του in και οι απαντήσεις της παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον

AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης