Ο Κωνσταντίνος Καπετανάκης είναι ο πρώτος έλληνας που αναλαμβάνει πρόεδρος στην International Bunker Industry Association (ΙΒΙΑ) μια διεθνή ένωση των εταιρειών που ασχολούνται με τον εφοδιασμό των πλοίων με καύσιμα.

Δημήτρης Φαφαλιός: Νέα υψηλά πρότυπα λειτουργίας για τα πλοία ξηρού φορτίου

Ο Δρ: Καπετανάκης Κωνσταντίνος, εντάχθηκε το 2014 στην ναυτιλιακή εταιρεία Star Bulk, και από το 2019 διατηρεί τη θέση του Διευθυντή Bunker της Star Bulk, υπεύθυνος για την προμήθεια/στρατηγική καυσίμων και τη συνεργασία της Star Bulk με τους εμπλεκόμενους φορείς της βιομηχανίας καυσίμων.

Σε δήλωση του ο κ. Καπετανάκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «είναι μεγάλη τιμή για μένα να είμαι πρόεδρος της IBIA και είμαι ενθουσιασμένος για τις στιγμές που έρχονται, όντας αποφασισμένος να οδηγήσω την Ένωση σε περαιτέρω παγκόσμια ανάπτυξη και προβολή σε ολόκληρη τη ναυτιλιακή κοινότητα».

Αντιπρόεδρος της ΙΒΙΑ εξελέγη ο Adrian Tolson, ο ιδιοκτήτης της 2050 Marine Energy LLC. Ο ίδιος αναγνωρίζεται ευρέως ως ένας από τους κορυφαίους εμπειρογνώμονες της ναυτιλιακής βιομηχανίας στον τομέα της θαλάσσιας ενέργειας. Με περισσότερα από 35 χρόνια εμπειρίας, διαθέτει λεπτομερή γνώση όσο και μοναδική εικόνα της αλυσίδας εφοδιασμού καυσίμων και των πολλών συναφών εξελίξεων στις υποδομές της.

Επίτιμος ταμίας εξελέγη ο Nigel Draffin, με καριέρα που ξεκίνησε στη θάλασσα ως μηχανικός της Shell το 1966 και μεταπήδησε στη στεριά το 1979. Είναι τεχνικός σύμβουλος με πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας, ιδρυτής και πρώην πρόεδρος (2012) και ταμίας (2022) της IBIA και επανεξελέγη στο Διοικητικό Συμβούλιο το 2023. Ο Draffin έχει συγγράψει 13 βιβλία σχετικά με το Bunkering και τη ναυτιλία και είναι καταξιωμένος ομιλητής σε συνέδρια του κλάδου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία