
Αργότερα μέσα στο έτος μεταθέτουν οι αγορές την πρώτη μείωση των επιτοκίων από τη Fed, μετά τα ισχυρότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για την αγορά εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Οι αποδόσεις των ομολόγων αυξήθηκαν και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης μετοχών μειώθηκαν μετά την ανακοίνωση ότι η αμερικανική αγορά εργασίας πρόσθεσε 303.000 θέσεις τον περασμένο μήνα, σημαντικά περισσότερες από τις 200.000 που προέβλεπαν κατά μέσο όρο οι αναλυτές.
ΗΠΑ: Πάνω από τις προσδοκίες η αύξηση της απασχόλησης
Όπως αναφέρουν οι Financial Times, τα ισχυρότερα στοιχεία είχαν ως αποτέλεσμα, οι επενδυτές να μειώσουν τα στοιχήματα στην πιθανότητα η Ομοσπονδιακή Τράπεζα να μειώσει τα επιτόκια τρεις φορές φέτος.
Η απόδοση του διετούς ομολόγου, η οποία κινείται σύμφωνα με τις προσδοκίες της επιτοκιακής πολιτικής, αυξήθηκε κατά 0,06 ποσοστιαίες μονάδες την ημέρα στο 4,7%.
Οι traders στην αγορά προθεσμιακών συμβολαίων μείωσαν τα στοιχήματα αναφορικά με τις μειώσεις των επιτοκίων φέτος, διαμορφώνοντας τις πιθανότητες για τρεις περικοπές έως τον Δεκέμβριο στο περίπου 92%, ποσοστό χαμηλότερο από το 97% πριν από τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για τις θέσεις εργασίας. Οι επενδυτές προώθησαν επίσης τις προσδοκίες για το πότε θα ξεκινήσουν οι μειώσεις επιτοκίων, προσθέτοντας στα στοιχήματα ότι η πρώτη μείωση ενδέχεται να μην έρθει μέχρι τον Σεπτέμβριο.
Τι θα κάνει η Fed
Οι αγορές παρακολουθούν στενά τα δεδομένα για την απασχόληση, ιδιαίτερα καθώς η Federal Reserve σταθμίζει τις επόμενες κινήσεις της στη νομισματική πολιτική.
Η αγορά προεξοφλεί την πρώτη μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο, αν και αρκετοί αξιωματούχοι της Fed, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Τζερόμ Πάουελ, δήλωσαν ότι προτιμούν να ακολουθήσουν μια προσεκτική προσέγγιση που εξαρτάται από τα δεδομένα.


Latest News

Αναβρασμός με τους δασμούς Τραμπ - Μπορούν οι αναδυόμενες ασιατικές αγορές να βγουν κερδισμένες;
Οι αναδυόμενες αγορές βρίσκονται ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Κίνα - Πώς θα ισορροπήσουν στον εμπορικό πόλεμο

Ο πυρετός του χρυσού στην Κίνα - Οι μικροεπενδυτές και οι προειδοποιήσεις των αρχών
Γιατί οι Κινέοι δανείζονται ή βάζουν τις αποταμιεύσεις τους στον χρυσό

Η μεγάλη επιστροφή του σαουδάραβα κολλητού του Μασκ - Η ταραχώδης ζωή του Αλουαλίντ μπιν Ταλάλ
Ο φανταχτερός Σαουδάραβας δισεκατομμυριούχος επενδυτής Αλουαλίντ επιστρέφει στο προσκήνιο, ενθαρρυμένος από την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Το Πεκίνο εξετάζει εξαιρέσεις στους δασμούς 125% - Ποια προϊόντα αφορούν
Η Κίνα εξετάζει τώρα εξαιρέσεις από τους δασμούς, στο πνεύμα των αντίστοιχων πρόσφατων αμερικανικών ανακοινώσεων

Goldman: Η Κίνα μπορεί να εξαιρέσει το αιθάνιο και το υγραέριο από υψηλούς δασμούς
Η σημαντική εξάρτηση της κινεζικής βιομηχανίας πλαστικών από τις αμερικανικές εισροές βάζει σε σκέψεις το Πεκίνο, σύμφωνα με τους αναλυτές της Goldman

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Ο κινέζος χειριστής ρομποταξί Pony.ai εξετάζει IPO σε άλλα χρηματιστήρια
Λιγότερο από έξι μήνες μετά την IPO της Νέας Υόρκης, οι αυξανόμενοι φόβοι διαγραφής από ΗΠΑ ωθούν την Pony.ai σε αναζήτηση εναλλακτικής IPO

ΕΚΤ: Οι τράπεζες υποτιμούν τις απώλειες δανείων του τομέα αυτοκινήτων
Η αυτοκινητοβιομηχανία είναι ένας από τους τομείς στους οποίους «οι προβλέψεις των τραπεζών δεν φαίνεται να αντικατοπτρίζουν επαρκώς τους καθοδικούς κινδύνους

Ο Τραμπ βάζει στο μικροσκόπιο την χρηματοδότηση πανεπιστημίων από το εξωτερικό
Νέο εκτελεστικό διάταγμα του Τραμπ απειλεί να περικόψει ομοσπονδιακά χρήματα από τα σχολεία που δεν συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις αποκάλυψης ξένων χρηματοδοτήσεων

Η Boeing απειλεί να σταματήσει να κατασκευάζει αεροσκάφη για την Κίνα
Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας επισκιάζει τα καλύτερα από τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα της Boeing