Παρά τα ισχυρά στοιχεία για την αγορά εργασίας των Ηνωμένων Πολιτειών, οι αξιωματούχοι της Federal Reserve αναμένεται να μειώσουν τα επιτόκια δύο φορές φέτος, εκτιμά ο διάσημος οικονομολόγος Μοχάμεντ ελ Εριάν.

Ο πρόεδρος του Queens’ College, Cambridge και αρθρογράφος του Bloomberg Opinion, δήλωσε στην τηλεόραση του Bloomberg ότι ενώ οι μειώσεις των επιτοκίων στις ΗΠΑ μπορεί να μην έρθουν τόσο νωρίς όπως είχαν προβλέψει ορισμένοι στη Wall Street, η Fed είναι πιθανό να κοιτάξει πέρα ​​από τα σημάδια οικονομικής ανθεκτικότητας και να αρχίσει να χαλαρώνει τη νομισματική της πολιτική.

«Αν αυτή η Fed εξαρτάται συνεχώς υπερβολικά από τα δεδομένα, τότε ίσως να μην έχουμε περικοπές», είπε. «Αλλά ελπίζω ότι θα δουν τα δεδομένα πίσω από αυτά τα στοιχεία και θα κοιτάξουν μπροστά».

Ελ Εριάν: Εγκλωβισμένη στα λάθη του παρελθόντος η οικονομία

Βουτιά στα ομόλογα

Τα ομόλογα κατέγραψαν βουτιά, ωθώντας τις αποδόσεις υψηλότερα, μετά τη μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη αύξηση στις θέσεις εργασίας εκτός γεωργικού τομέα, στις ΗΠΑ τον Μάρτιο. Το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 3,8%, με περισσότερα άτομα να εντάσσονται στο εργατικό δυναμικό και να μπορούν να βρουν δουλειά.

Οι traders αντέδρασαν στην έκθεση ανατρέποντας τις προσδοκίες τους για το πότε η Fed θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του δημοσίου τιμολογούν τώρα την πρώτη μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο, μειώνοντας τις πιθανότητες για χαλάρωση του κόστους δανεισμού τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο.

«Το λάθος που θα κάνει η Fed – εάν κάνει λάθος – είναι να εξαρτάται υπερβολικά από τα δεδομένα, να γίνεται σχολιαστής play-by-play και να μην εξετάζει διάφορα πράγματα», είπε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Γαλλία: Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου
Διεθνή |

Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στο Παρίσι

Στόχος η ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στις γαλλικές εταιρείες από τους νέους αυστηρούς κινεζικούς κανόνες εισαγωγής που απαιτούν την ανταλλαγή τύπων και τεχνογνωσίας παραγωγής