Αργότερα μέσα στο έτος μεταθέτουν οι αγορές την πρώτη μείωση των επιτοκίων από τη Fed, μετά τα ισχυρότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για την αγορά εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Οι αποδόσεις των ομολόγων αυξήθηκαν και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης μετοχών μειώθηκαν μετά την ανακοίνωση ότι η αμερικανική αγορά εργασίας πρόσθεσε 303.000 θέσεις τον περασμένο μήνα, σημαντικά περισσότερες από τις 200.000 που προέβλεπαν κατά μέσο όρο οι αναλυτές.

ΗΠΑ: Πάνω από τις προσδοκίες η αύξηση της απασχόλησης

Όπως αναφέρουν οι Financial Times, τα ισχυρότερα στοιχεία είχαν ως αποτέλεσμα, οι επενδυτές να μειώσουν τα στοιχήματα στην πιθανότητα η Ομοσπονδιακή Τράπεζα να μειώσει τα επιτόκια τρεις φορές φέτος.

Η απόδοση του διετούς ομολόγου, η οποία κινείται σύμφωνα με τις προσδοκίες της επιτοκιακής πολιτικής, αυξήθηκε κατά 0,06 ποσοστιαίες μονάδες την ημέρα στο 4,7%.

Οι traders στην αγορά προθεσμιακών συμβολαίων μείωσαν τα στοιχήματα αναφορικά με τις μειώσεις των επιτοκίων φέτος, διαμορφώνοντας τις πιθανότητες για τρεις περικοπές έως τον Δεκέμβριο στο περίπου 92%, ποσοστό χαμηλότερο από το 97% πριν από τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για τις θέσεις εργασίας. Οι επενδυτές προώθησαν επίσης τις προσδοκίες για το πότε θα ξεκινήσουν οι μειώσεις επιτοκίων, προσθέτοντας στα στοιχήματα ότι η πρώτη μείωση ενδέχεται να μην έρθει μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Τι θα κάνει η Fed

Οι αγορές παρακολουθούν στενά τα δεδομένα για την απασχόληση, ιδιαίτερα καθώς η Federal Reserve σταθμίζει τις επόμενες κινήσεις της στη νομισματική πολιτική.

Η αγορά προεξοφλεί την πρώτη μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο, αν και αρκετοί αξιωματούχοι της Fed, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Τζερόμ Πάουελ, δήλωσαν ότι προτιμούν να ακολουθήσουν μια προσεκτική προσέγγιση που εξαρτάται από τα δεδομένα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή