Συμφωνία για την αγορά και των 225 franchise εστιατορίων της στο Ισραήλ υπέγραψε η McDonald’s, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική αλυσίδα φαστ φουντ.

Τα καταστήματα ανήκουν στην ισραηλινή εταιρεία Alonyal Limited για περισσότερα από 30 χρόνια, και το τελευταίο διάστημα έχουν δεχθεί σημαντικό πλήγμα εξαιτίας του μποϋκοτάζ για τις επιθέσεις στη Γάζα.

«Έχει υπογραφεί συμφωνία για την πώληση της Alonyal στην McDonald’s Corporation», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η McDonald’s. «Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η McDonald’s Corporation θα κατέχει τα εστιατόρια και τις δραστηριότητες της Alonyal Limited και οι εργαζόμενοι θα διατηρηθούν με τους ίδιους όρους».

Ποια χρυσοφόρα συνεργασία επεκτείνουν τα McDonald’s

Απώλεια εσόδων

Η McDonald’s ανέφερε την πρώτη της απώλεια εσόδων εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια τον Φεβρουάριο, λόγω της χαμηλής αύξησης των πωλήσεων στο τμήμα της που περιλαμβάνει τη Μέση Ανατολή.

Οι καταναλωτές σε όλο τον κόσμο, αλλά ιδιαίτερα στις αραβικές και μουσουλμανικές χώρες έχουν μποϊκοτάρει τη μάρκα λόγω της υποστήριξής της προς το Ισραήλ, μετά την κίνηση του υποκαταστήματος franchise του Ισραήλ να παρέχει δωρεάν γεύματα McDonald’s σε Ισραηλινούς στρατιώτες που αναπτύσσονται στη Γάζα.

Τον Ιανουάριο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της McDonald’s, Chris Kempczinski, περιέγραψε έναν « σημαντικό επιχειρηματικό αντίκτυπο » στην αγορά της αλυσίδας στη Μέση Ανατολή και σε ορισμένες περιοχές πέρα ​​από την περιοχή ως αποτέλεσμα του πολέμου και αυτό που ονόμασε «σχετική παραπληροφόρηση» για την εταιρεία.

Πίεση στις ΗΠΑ

Στις ΗΠΑ οι επισκέψεις των καταναλωτών στα καταστήματα της McDonald’s μειώθηκαν, καθώς τα φτωχότερα στρώματα του πληθυσμού πιέζονται από την πληθωριστική κρίση.

Το τμήμα διεθνών αγορών της εταιρείας, που περιλαμβάνει τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Γερμανία, ανέφερε αύξηση πωλήσεων στα ίδια καταστήματα κατά 4,4%. Μείωση των πωλήσεων πάντως καταγράφηκε στη Γαλλία.

Για το 2024, η McDonald’s προβλέπει αύξηση των πωλήσεων κατά σχεδόν 2%, με την εταιρεία να σκοπεύει να εγκαινιάσει περισσότερα από 2.100 νέα καταστήματα φέτος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή