Τις προοπτικές για την ενίσχυση του τεχνολογικού προβαδίσματος της Ευρώπης αλλά και για την προώθηση της παραγωγικότητας, της ανταγωνιστικότητας και της οικονομικής ανάπτυξης, συζήτησαν οι υπουργοί της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας που συνεδρίασαν σήμερα στο πλαίσιο της 3ης τριμερούς συνάντησης για την ευρωπαϊκή βιομηχανική πολιτική.

Η συνάντηση έγινε ενόψει της Στρατηγικής Ατζέντας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την περίοδο 2024-2029 και σ΄αυτην πήραν μέρος και εκπρόσωποι της βιομηχανίας.

Γαλλία: Αγοράστε γαλλικά ηλιακά πάνελ, λέει ο υπουργός Οικονομικών

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λε Μερ δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο επιβολής κανόνων που ευνοούν τους Ευρωπαίους παραγωγούς στις δημόσιες συμβάσεις λόγω του ανταγωνισμού από την Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μέτρα ενίσχυσης – Συμβάσεις

Ο Λε Μέρ μιλώντας σε κοινή συνέντευξη τύπου με τους ομολόγους του απο τη Γερμανία και την Ιταλία αναρωτήθηκε «αν δεν θα πρέπει να διατηρήσουμε ένα μερίδιο των δημόσιων συμβάσεων προμηθειών για τα προϊόντα Made in Europe ή να συμπεριλάβουμε μερίδια ευρωπαϊκών προϊόντων στις συμβάσεις προμηθειών ύψους 40%, 50% ή 60% ή να επιβάλουμε τα αυστηρότερα ποιοτικά ή περιβαλλοντικά πρότυπα».

Τα μέτρα θα ήταν ένας τρόπος για να αποκρούσουμε τον ανταγωνισμό από χώρες όπως η Κίνα, όπου η εργατική νομοθεσία και τα περιβαλλοντικά πρότυπα είναι πιο χαλαρά από ό,τι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και για να απαντήσουμε στον αυξανόμενο προστατευτισμό στις ΗΠΑ, είπε ο Γαλλος υπουργός.

Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ρόμπερτ Χάμπεκ και ο υπουργός Βιομηχανίας της Ιταλίας Αντόλφο Ούρσο υποστήριξαν τις απόψεις του Λε Μερ αλλά ήταν πιο επιφυλακτικοί, αναφέρει το Reuters.

Ακόμη, ο Γερμανός υπουργος Οικονομίας έκανε λόγο για την ανάγκη αυτονομίας της Ευρωπαικής Ενωσης σε συγκεκριμένους τομείς όπως οι πράσινες τεχνολογίες και ο τομέας του χάλυβα ενω ο Ιταλός υπουργός Επιχειρήσεων Αν. Ούρσο μιλησε για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και για την ανάγκη απλοποίησης του κανονιστικού πλαισίου.

Ο Ιταλός  υπουργός δήλωσε επίσης ότι τα μέτρα, τα οποία αποσκοπούν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης στον τομέα της τεχνολογίας, θα πρέπει να σέβονται τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Tesla: Πόσο άτρωτο είναι το Cybertruck μπροστά στην άμμο, το χιόνι και τις ανακλήσεις
Διεθνή |

Άμμος, χιόνι και ανακλήσεις - Πόσο άτρωτο είναι το Cybertruck της Tesla

Για τον Ίλον Μασκ, ο μοναδικός σχεδιασμός του αυτοκινήτου δημιουργούσε τεράστια προβλήματα με την κλιμάκωση της παραγωγής - Δεν είναι τυχαίο πως σχολίασε: «Σκάψαμε τον δικό μας τάφο με το Cybertruck»