Πάνω από το 4,5% εκτοξεύτηκε η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου, καθώς τα στοιχεία έδειξαν ότι ο πληθωρισμός τον Μάρτιο αυξήθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο, ενισχύοντας  την πιθανότητα υψηλότερων επιτοκίων από την Federal Reserve.

Η απόδοση του 10ετούς ενισχύθηκε κατά περισσότερες από 13 μονάδες βάσης στο 4,495%, αφού ξεπέρασε το 4,5% νωρίτερα στη συνεδρίαση. Η απόδοση του 2ετούς
ήταν τελευταία στο 4,943% μετά από άνοδο άνω των 19 μονάδων βάσης.

Δολάριο: Στα υψηλότερα επίπεδα από το 1990 έναντι του γεν

Οι αποδόσεις και οι τιμές κινούνται σε αντίθετες κατευθύνσεις και μία μονάδα βάσης ισοδυναμεί με 0,01%.

Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) αυξήθηκε στο 3,5% αυξήθηκε τον Μάρτιο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες και σημειώνοντας τη δεύτερη συνεχόμενη αύξηση.

Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδό του στο 3,4% από 3,2% τον Φεβρουάριο και 3,1% τον Ιανουάριο.

Το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας ανέφερε επίσης την Τετάρτη ότι ο δομικός πληθωρισμός, ο οποίος εξαιρεί τις αλλαγές στο κόστος των τροφίμων και της ενέργειας, παρέμεινε στο 3,8%

Ο επίμονος πληθωρισμός ενισχύει τις προσδοκίες ότι η Fed ενδέχεται να μην προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο, καθώς πρόσφατα στοιχεία δείχνουν μια εύρωστη οικονομία.

«Αυτά τα νούμερα υποστηρίζουν τη διατήρηση των επιτοκίων της Fed για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, καθώς ο πρόεδρος της Fed Πάουελ είπε πρόσφατα ότι ήθελε να έχει περισσότερη εμπιστοσύνη ότι ο πληθωρισμός τείνει προς τον μακροπρόθεσμο στόχο τους του 2%,» εξηγεί στο CNBC ο Rajeev Sharma, διευθύνων σύμβουλος σταθερού εισοδήματος στο Key. Πλούτος. «Οι σημερινοί αριθμοί δεν προσφέρουν αυτή την άνεση».

Σήμερα οι επενδυτές αναμένουν τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της  Fed για να αναζητήσουν πρόσθετες πληροφορίες για τις προσδοκίες των υπεύθυνων χάραξης πολιτικής  για την οικονομία και τη νομισματική πολιτική.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές