Για το τρίτο τρίμηνο του έτους προγραμματίζεται η επιβεβαιωτική γεώτρηση της Energean στο διαπιστωμένο κοίτασμα φυσικού αερίου στην θάλασσα του Μαρόκου στον Ατλαντικό, με βάση την συμφωνία μίσθωσης του πλωτού γεωτρυπάνου Stena Forth που υπογράφηκε με την Stena Drilling Limited..

H Energean προχώρησε στη σύναψη του συμβολαίου μετά και την τυπική ολοκλήρωση της συμφωνίας απόκτησης του ρόλου του Διαχειριστή καθώς και ποσοστών 45% και 37% αντιστοίχως στις άδειες Lixus και Risanna, στις οποίες επίσης μετέχουν η Chariot Limited και το ΟΝΗΜ, το Εθνικό Γραφείο Υδρογονανθράκων και Ορυκτών του Μαρόκου. Ήδη, η Energean κατέβαλε το προβλεπόμενο τίμημα των 10 εκατ. δολαρίων στην Chariot Limited.

Κατερίνα Σάρδη (Energean): Σε πλήρη ανάπτυξη το project αποθήκευσης CO2 στον Πρίνο

Ρήγας: Ενθουσιασμένοι που ξεκινούμε να επιχειρούμε στο Μαρόκο

Με αφορμή την ολοκλήρωση της συμφωνίας, ο κ. Μαθιός Ρήγας, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Energean, δήλωσε σχετικά:

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινούμε να επιχειρούμε στο Μαρόκο, όπου ελπίζουμε να επαναλάβουμε τις προηγούμενες επιτυχίες που είχαμε στην Μεσόγειο: να ενισχύσουμε την εγχώρια παραγωγή, να συμβάλλουμε στην κάλυψη της αυξανόμενης εγχώριας ζήτησης, με προπτική να εξάγουμε πλεονάζουσες ποσότητες, και να διευκολύνουμε τόσο την ασφάλεια στον ενεργειακό σχεδιασμό όσο και την μείωση της χρήσης άνθρακα μακροπρόθεσμα».

H συμφωνία περιλαμβάνει την ανάπτυξη του εκμεταλλεύσιμου κοιτάσματος Anchois, που περιέχει 18 δισεκ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, και το οποίο βρίσκεται κοντά σε υποδομές για την προμήθεια φυσικού αερίου προς την αγορά του Μαρόκου, αλλά και στις διεθνείς αγορές. H επιβεβαιωτική γεώτρηση στοχεύει και σε επιπλέον 11 δισεκ. κυβικά μέτρα προοπτικών πόρων που θα αξιοποιηθούν μέσω της ανάπτυξης του Anchois.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια