Με όραμα την δημιουργία ενός luxury Glambing στην νοτιοανατολική Κρήτη, στην Ιεράπετρα και ένα πολυτελές ξενοδοχείο στην Ελούντα σε ιδιόκτητα ακίνητα, ο όμιλος Zeus International με επικεφαλής τον Χάρη Σιγανό εστιάζει για το 2024 και 2025 στην περαιτέρω επέκταση των ξενοδοχειακών μονάδων που απέκτησε πρόσφατα.

Για το Glambing εξετάζονται κάποιες ιδέες, ωστόσο το όλο project απαιτεί πολύ σοβαρό σχεδιασμό ενώ σε ότι αφορά το ξενοδοχείο στην Ελούντα βρίσκεται στη φάση έκδοσης των σχετικών αδειών. Όμως πρόκειται για απώτερα σχέδια και πάντως μετά το 2025.

Δυο νέα ξενοδοχεία προσθέτει στο χαρτοφυλάκιό της η Zeus International

Άμεσα η Zeus International που επένδυσε ήδη το 2023 πάνω από 80 εκατ. ευρώ σχεδιάζει επιπλέον επενδύσεις το 2024 στην αναβάθμιση του Dolce Milan Malpensa (πρώην Hilton) στο Μιλάνο, του Lazart Hotel στη Θεσσαλονίκη, καθώς και την επέκταση των ξενοδοχείων Ammos Resort στην Κω και Ajul Luxury Hotel & Spa Resort στη Χαλκιδική.

Τα άμεσα σχέδια

Ειδικότερα όπως ανέφερε σε χθεσινή συνέντευξη τύπου ο Χάρης Σιγανός ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Zeus International, στην Κω ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση του Ammos Resort, ενώ την επόμενη διετία το ξενοδοχείο θα επεκταθεί σε όμορη έκταση που αγόρασε η εταιρεία με στόχο να αυξηθεί η χωρητικότητα του, στα 250 δωμάτια.

Στο Ajul στη Χαλκιδική, η Zeus αγόρασε επίσης διπλανή έκταση στο ξενοδοχείο η οποία έχει οικοδομική άδεια με στόχο την κατασκευή επιπλέον 160 bungalows και βιλών.

Με την ολοκλήρωση αυτών των άμεσων επενδύσεων ο Όμιλος Zeus International πλησιάζει τα 2.600 ιδιόκτητα δωμάτια και τις 8.500-9000 κλίνες. Η νέα δυναμικότητα θα αυξήσει και τον τζίρο των εννέα ιδιόκτητων μονάδων της Zeus και αναμένεται να ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ.

Το 2023 ο τζίρος των ιδιόκτητων μονάδων της Zeus έφτασε τα 50 εκατ. ευρώ ενώ ο στόχος για το 2024 είναι να ξεπεράσει τα 70 εκατ. ευρώ. Επίσης όπως εκτίμησε ο κ. Σιγανός τα EBITDA το 2024 θα ξεπεράσουν τα 30 εκατ. ευρώ.

Μεταξύ των έργων που υλοποιήθηκα το 2023 είναι η επέκταση των εγκαταστάσεων του Ajul Luxury Hotel & Spa Resort, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, με τη δημιουργία Water Park και Adventure Park, ενώ στο Dolce Attica Rivera, δημιουργήθηκε Aqua Park και Adventure Park και στο Wyndham Grand Crete Mirabello Bay προστέθηκαν 35 δωμάτια με ιδιωτικές πισίνες, φτάνοντας στα 343 δωμάτια, βίλες και μπανγκαλόου, ένα νέο εστιατόριο, αγγίζοντας τα 11 συνολικά εστιατόρια και bar, και Waterpark, από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα.

Έχουμε προχωρήσει την τελευταία τετραετία στην ανακαίνιση εγκαταστάσεων συνολικού εμβαδού άνω των 300.000 τ.μ., τόνισε από την πλευρά του ο Chief Financial Officer Vice President of BoD της Zeus International, Μανούσος Τσουχλαράκης.

Το επενδυτικό πλάνο της Zeus για το 2023 περιελάβανε επίσης τη δημιουργία νέων δωματίων, 250 περίπου κλινών, για τη διαμονή του προσωπικού που εργάζεται στον όμιλο, καθώς και την αγορά του εξαώροφου κτιρίου στην Αθήνα όπου στεγάζονται, με ενοίκιο μέχρι πρόσφατα, τα γραφεία της εταιρείας..

Η Zeus απασχολεί περί τα 2000 άτομα ενώ όπως σημείωσε η Chief Operations Officer των ξενοδοχείων του ομίλου, κ. Χριστιάννας Μαυροειδή παρέχει οικονομική ευημερία σε 3.500 οικογένειες, ενισχύοντας και τις τοπικές κοινότητες στις περιοχές όπου δραστηριοποιήσει.

Παρουσία σε τέσσερις χώρες

To 2023 η Zeus International εξαγόρασε στην Ιταλία το Dolce Milan Malpensa στο Μιλάνο και στην Ελλάδα το Lazart Hotel Trademark Collection by Windham στη Θεσσαλονίκη. Η στρατηγική της εταιρείας στρέφεται πλέον στην ανάπτυξη ιδιόκτητων μονάδων.

Σημειώνεται ότι η Zeus έχει παρουσία σε τέσσερις χώρες, στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Ιταλία και τη Ρουμανία όπου υλοποιεί την ριζική ανακαίνιση του Opera Hotel στη Ρουμανία. Ο όμιλος διαχειρίζεται 22 ξενοδοχεία με 3.200 συνολικά δωμάτια.

Ο κ. Σιγανός εμφανίζεται αισιόδοξος για την πορεία του τουρισμού στην Ελλάδα και την Αθήνα ειδικότερα. Εκτιμά ότι μετά την πανδημία «οι συμπεριφορές έχουν αλλάξει”. Παρά το γεγονός ότι η διεθνής οικονομίας είναι αντιμέτωπη με υψηλό πληθωρισμό, ότι βρίσκεται εν μέσω μιας πολύ μεγάλης κρίσης, η οποία στην Ευρώπη να είναι πολύ μεγαλύτερη και με τρεις τουλάχιστον πολέμους στη γειτονιά μας εν τούτοις διαπιστώνουμε μια τεράστια δίψα του κόσμου να ταξιδέψει να συνδιαλλαγεί με το διπλανό του να αποκτήσει εμπειρίες, σημείωσε. Η ψυχολογία του κόσμου δεν επηρεάζεται στο βαθμό που θα επηρεαζόταν παλαιότερα από δυσάρεστες εξελίξεις , το ηθικό του παραμένει ψηλά άσχετα με το αν συμβαίνουν άσχημα πράγματα δίπλα του και αυτό μάλλον οφείλεται ότι πλέον τα χειρότερα τα έχουμε δει, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σιγανός.

Ο προορισμός Ελλάδα ισχυροποιείται χρόνο με του χρόνο ενώ βλέπουμε επίσης ότι ο προορισμός Αθήνα έχει αρχίσει να ανεβαίνει σημαντικά, όμως όπως προειδοποίησε μαζί με αυτή την άνοδο αναδεικνύεται όλο και περισσότερο το έλλειμμα υποδομών.

Εκτός από τις υποδομές το άλλο μεγάλο πρόβλημα του τουρισμού που είναι και διεθνές σύμφωνα με τον κ. Σιγανό είναι η έλλειψη καταρτισμένου προσωπικού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός