Προσεκτικές είναι οι κινήσεις των αγοραστών σήμερα στο χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο προσπαθεί μεν να αντιδράσεις μετά το τετραήμερο sell off, αλλά χωρίς να δίνει το μήνυμα ότι έχει αφήσει πίσω του το δύσκολο τετραήμερο που προηγήθηκε.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,61% στις 1.365,47 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 59 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 14 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,48% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.312,48 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,10% στις 1.160,23 μονάδες.

Ο «χρυσός συνδυασμός»

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες. Η αγορά βρίσκεται σε τεχνικές περιπέτειες και πρέπει να ενισχύσει τις άμυνες της έναντι της αβεβαιότητας αν θέλει να αποφύγει τη συνέχιση της διόρθωσης, όπως επισημαίνουν σήμερα οι περισσότεροι αναλυτές, με τους «μεγάλους» να έχουν αρχικά το βάρος της αντίδρασης.

Εντούτοις, το μήνυμα που δίνει η αγορά σήμερα είναι ότι πολλοί αγοραστές αναζητούν τον «χρυσό συνδυασμό» της παραμονής στο ταμπλό, αλλά με μειωμένο το επίπεδο του ρίσκου, δεδομένης της αβεβαιότητας που επικρατεί σε γεωπολιτικό και γεωοικονομικό επίπεδο. Επίσης, μία ακόμη μεταβλητή στην εξίσωση είναι και ο εντοπισμός των τίτλων εκείνων που χτυπήθηκαν δυσανάλογα τις τελευταίες ημέρες, φτάνοντας σε αρκούντως ελκυστικά επίπεδα προς αγορά.

Στη μεγάλη εικόνα, η αγορά μέχρι τώρα, έστω και οριακά, κινείται εντός των ορίων της συσσώρευσης, δοκιμάζοντας όμως τα χαμηλά της. Εάν ομαλοποιηθεί η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, τότε η αγορά θα έχει επαρκή ρευστότητα από τα κέρδη του εξαμήνου προκειμένου να τροφοδοτήσει άνετα την επιστροφή στα επίπεδα της προηγούμενης εβδομάδας (1.420 μονάδες) ή και παραπάνω. Στο αρνητικό σενάριο, η ρευστότητα ενδεχομένως να παραμείνει στα τερματικά μέχρι να δοθεί νέο σήμα long.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, οι υπερβολές των προηγούμενων ημερών διορθώνονται εν μέρει με τα άνω του 2% κέρδη σε Autohellas, Aegean και Coca Cola, ενώ άνω του 1% είναι και τα κέρδη σε ΕΛΧΑ, Cenergy, Motor Oil, Τιτάν, Μυτιληναίος, Ελληνικά Πετρέλαια και Quest.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, Ελλάκτωρ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Σαράντης, Πειραιώς, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΥΔΑΠ, Λάμδα, Alpha Bank και ΟΤΕ, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Eurobank, Jumbo, Εθνική και Βιοχάλκο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών