Ο Ίλον Μασκ ανέβαλε προγραμματισμένο ταξίδι στην Ινδία όπου επρόκειτο να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι, επικαλούμενος υποχρεώσεις στην Tesla και λέγοντας ότι είχε στόχο να επαναπρογραμματίσει την επίσκεψη για αργότερα φέτος.

«Δυστυχώς, οι πολύ βαριές υποχρεώσεις της Tesla απαιτούν να καθυστερήσει η επίσκεψη στην Ινδία, αλλά ανυπομονώ να την επισκεφτώ αργότερα φέτος», ανάρτησε ο Μασκ στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

Η Tesla μειώνει τις τιμές των μοντέλων Y, X, S στις ΗΠΑ κατά 2.000 δολάρια

Η ακύρωση είχε γίνει γνωστή νωρίτερα, μετά από δημοσίευμα του Reuters, επικαλούμενο τέσσερα άτομα με γνώση του θέματος. Το ταξίδι θα περιλάμβανε την ανακοίνωση των σχεδίων για την είσοδο του κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων (EV) στην αγορά της Νότιας Ασίας.

Σύμφωνα με το Reuters, η Tesla ενδεχομένως θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την επίσκεψη και τις πιθανές ανακοινώσεις στην Ινδία για να προσπαθήσει να καθησυχάσει τους επενδυτές μετά από μήνες πτώσης των τιμών των μετοχών και την είδηση ​​στις 15 Απριλίου ότι θα απολύσει περισσότερο από το 10% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της.

Δύσκολη περίοδος

Ο Μασκ αναμένεται να αντιμετωπίσει δύσκολες ερωτήσεις από τους αναλυτές όταν η Tesla ανακοινώσει τα τριμηνιαία αποτελέσματα την Τρίτη σχετικά με την πτώση των πωλήσεων, τον αυξανόμενο ανταγωνισμό από τους Κινέζους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων και τη μοίρα βασικών μελλοντικών προϊόντων Tesla.

Χαρακτηριστικό είναι ότι δημοσίευμα του Reuters, στις αρχές Απριλίου, ανέφερε ότι η Tesla είχε σταματήσει την ανάπτυξη του πολυαναμενόμενου προσιτού EV , που συχνά αποκαλείται Model 2. Ο Μασκ είχε απαντήσει ότι «το Reuters λέει ψέματα» χωρίς ωστόσο να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες. Επιπλέον, έκτοτε, δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για την πορεία εξέλιξης του συγκεκριμένου μοντέλου, αφήνοντας τους επενδυτές να ζητούν σαφήνεια.

Ο Ρόχαν Πατέλ, στέλεχος δημόσιας πολιτικής της Tesla, ο οποίος θεωρείται ότι ήταν ένας από αυτούς που ηγούνταν στα σχέδια εισόδου της εταιρείας στην Ινδία, παραιτήθηκε επίσης αυτή την εβδομάδα.

Επίσκεψη εν μέσω εκλογών

Η επίσκεψη επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την Κυριακή, δύο ημέρες μετά την έναρξη των εθνικών εκλογών στην Ινδία, στις οποίες ο Μόντι προβλέπεται να κερδίσει μια σπάνια τρίτη θητεία. Ο Μόντι θέλει από την πλευρά του να επισημάνει την πρόοδο των υποσχέσεων να γίνει η Ινδία παγκόσμιος κόμβος παραγωγής.

Στο Νέο Δελχί, ο Μασκ αναμενόταν να ανακοινώσει επένδυση 2 έως 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κυρίως για την κατασκευή ενός εργοστασίου στην Ινδία, αφού η κυβέρνηση ανακοίνωσε μια πολιτική μείωσης των υψηλών δασμών στα εισαγόμενα αυτοκίνητα εάν οι εταιρείες επενδύσουν τοπικά.

Αναμενόταν επίσης να συναντήσει στελέχη από διάφορες startups. Τέλος, ο Μασκ αναμένει τις εγκρίσεις των ρυθμιστικών αρχών της ινδικής κυβέρνησης για να αρχίσει να προσφέρει τις ευρυζωνικές δορυφορικές του υπηρεσίες Starlink στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή