Νέα πρόταση ύψους περίπου 1,5 δισ. δολαρίων υπέβαλε ο επενδυτικός κολοσσός Blackstone για την εξαγορά του μουσικού επενδυτικού fund Hipgnosis, ξεπερνώντας την προσφορά που έκανε την περασμένη εβδομάδα ο επενδυτής μουσικών δικαιωμάτων Concord.

Η εταιρεία υπέβαλε μια βελτιωμένη, τέταρτη πρόταση το Σάββατο για την απόκτηση ολόκληρου υπό έκδοση μετοχικού κεφαλαίου της Hipgnosis στην τιμή των 1,24 δολ. ανά μετοχή σε μετρητά, σύμφωνα με ανακοίνωσή της. Η βελτιωμένη προσφορά είναι περίπου 7% υψηλότερη από την προσφορά της Concord.

«Η Blackstone ενθαρρύνει σθεναρά το διοικητικό συμβούλιο της Hipgnosis να αναγνωρίσει τη σημαντική αύξηση της αξίας που είναι διαθέσιμη σε όλους τους μετόχους σύμφωνα με τους όρους της τέταρτης πρότασής της, πάνω από το 1,16 δολ. όπως ορίζεται στην προσφορά της Concord και να συνεργαστεί με την Blackstone για να καταλήξει σε συμφωνία σε μια ομόφωνα προτεινόμενη σταθερή προσφορά με γρήγορο τρόπο», ανέφερε η Blackstone.

Merck Mercuriadis: Οι μέτοχοι τού δείχνουν την πόρτα της εξόδου από την Hipgnosis

Η Hipgnosis ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή ότι το διοικητικό της συμβούλιο σκοπεύει να προτείνει την πρόταση της Blackstone, σε περίπτωση που η εταιρεία private equity ανακοινώσει σταθερή πρόθεση να κάνει μια προσφορά, και ότι παρέχει πρόσβαση στη Blackstone για τη διενέργεια δέουσας επιμέλειας.

Προηγούμενες προσφορές

Το Sky News ανέφερε νωρίτερα ότι η Blackstone είχε κάνει προηγούμενες προσφορές για την Hipgnosis, την εταιρεία επενδύσεων μουσικών δικαιωμάτων που είναι εισηγμένη στο Λονδίνο, η οποία διαθέτει καταλόγους τραγουδιών των Blondie,  Red Hot Chili Peppers και Neil Young, μεταξύ άλλων.

Οι προηγούμενες προσφορές της Blackstone ήταν στις 82 και 88 πένες ανά μετοχή, σύμφωνα με το Sky, μικρότερες από τις 93,2 πένες ανά μετοχή που πρόσφερε η Concord, μια εταιρεία επενδύσεων σε δικαιώματα μουσικής που υποστηρίζεται από την ανταγωνιστική Apollo Global Management.

Η βελτιωμένη προσφορά από την Blackstone, την οποία συμβουλεύει η επενδυτική τράπεζα Jefferies, ισοδυναμεί με περίπου 100 πένες ανά μετοχή.

Οι μετοχές της Hipgnosis έχουν σημειώσει άνοδο περίπου 30% μετά τη γνωστοποίηση της προσφοράς από την Concord και έκλεισαν στις 91,9 πένες την Παρασκευή, ελαφρώς κάτω από την τιμή προσφοράς της.

Το διοικητικό συμβούλιο της Hipgnosis την Πέμπτη συμφώνησε ομόφωνα σε συμφωνία με την Concord, δηλώνοντας ότι είναι απίθανο η τιμή της μετοχής να αυξηθεί τόσο ώστε να αντανακλά την απόδοση της εταιρείας, λόγω «πολυάριθμων θεμάτων που άπτονται τόσο της εταιρείας όσο και της αγοράς».

Δεδομένου ότι δεν υπάρχει βεβαιότητα ότι η Blackstone θα κάνει μια σταθερή προσφορά, το διοικητικό συμβούλιο συνεχίζει να υποστηρίζει προς το παρόν την προσφορά της Concord, ανακοίνωσε η Hipgnosis την Κυριακή.

Η συμφωνία βάζει φρένο σε μια περίοδο αναταραχής για το προβληματικό fund, αφού μια στρατηγική ανασκόπηση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα περιουσιακά του στοιχεία ήταν σημαντικά μικρότερα από ό,τι είχε αναφέρει η Hipgnosis Song Management, ο επενδυτικός της σύμβουλος, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή