Ο Όμιλος Lloyds Banking σχεδιάζει να περικόψει θέσεις εργασίας στη διαχείριση κινδύνων, αφού μια εσωτερική ανασκόπηση διαπίστωσε ότι η λειτουργία «μπλόκαρε τον στρατηγικό μετασχηματισμό», αναφέρουν οι Financial Times.

Η αναδιάρθρωση περιγράφηκε σε σημείωμα τον περασμένο μήνα από τον διευθυντή διαχείρισης κινδύνων της Lloyds, Στίβεν Σέλεϊ, ο οποίος είπε ότι τα δύο τρίτα των στελεχών πιστεύουν ότι η διαχείριση κινδύνου εμποδίζει την πρόοδο, ενώ «λιγότερο από το μισό εργατικό δυναμικό μας πιστεύει ότι ενθαρρύνεται η έξυπνη ανάληψη κινδύνων».

Βρετανία: Η BoE παρουσιάζει τα νέα χαρτονομίσματα με τον Βασιλιά Κάρολο

Η τράπεζα «επαναφέρει την προσέγγισή μας για τον κίνδυνο και τους ελέγχους», είπε ο Σέλεϊ στο σημείωμα, που είδαν οι Financial Times, προσθέτοντας ότι «η αρχική εστίαση είναι στους μη χρηματοοικονομικούς κινδύνους». Ένα νέο μοντέλο θα επέτρεπε στη Lloyds να «προχωρά με ταχύτερο ρυθμό» με πιο ξεκάθαρους ρόλους και ευθύνες, ανέφερε.

Ελέγχεται για δάνεια αγοράς αυτοκινήτων

Ο Μαρκ Μπράουν, γενικός γραμματέας του συνδικάτου BTU, είπε ότι η Lloyds φαινόταν να «καίει τα χλωρά με τα ξερά» την ίδια στιγμή που η τράπεζας ελέγχεται ως μέρος μιας έρευνας σε ολόκληρη τη βιομηχανία για πιθανώς κακές πολιτικές πώλησης δανείων για αγορά αυτοκινήτων.

Η χαλάρωση των ελέγχων κινδύνου της Lloyds «θα μπορούσε ενδεχομένως να έχει καταστροφικές συνέπειες για το μέλλον της τράπεζας», πρόσθεσε ο Μπράουν.

Η Lloyds έχει διαθέσει 450 εκατομμύρια λίρες για να καλύψει το πιθανό κόστος της έρευνας για τα δάνεια αυτοκινήτου. Αναλυτές στο RBC εκτιμούν ότι το επεισόδιο θα μπορούσε να του κοστίσει 2,5 δισ. λίρες, περισσότερο από οποιονδήποτε από τους αντιπάλους του.

“Θα αποχαιρετήσει ταλαντούχους συναδέλφους”

Η Lloyds είπε ότι η εφαρμογή του στρατηγικού της σχεδίου «σημαίνει όχι μόνο τη δημιουργία νέων θέσων και την αναβάθμιση συναδέλφων σε ορισμένα τμήματα της επιχείρησης, αλλά και την ανάγκη να αποχαιρετήσει ταλαντούχους συναδέλφους που ήταν μέρος της επιτυχίας του ομίλου στο παρελθόν . . . Υπάρχουν περίπου 45 μειώσεις θέσεων, αφού ληφθούν υπόψη οι νέοι ρόλοι που δημιουργούνται».

Ένα άτομο που γνωρίζει την αναδιάρθρωση είπε στους FT ότι περίπου 175 μόνιμοι ρόλοι κινδύνευαν ως αποτέλεσμα των αλλαγών, 150 από αυτούς στο τμήμα κινδύνου. Το πρόσωπο πρόσθεσε ότι η τράπεζα σχεδίαζε επίσης να δημιουργήσει 130 θέσεις εργασίας με επίκεντρο τον ειδικό κίνδυνο και την τεχνική εμπειρογνωμοσύνη.

«Γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι είναι απογοητευμένοι από τις χρονοβόρες διαδικασίες και τους κατεστημένους τρόπους εργασίας που εμποδίζουν την ικανότητά μας να είμαστε ανταγωνιστικοί και μας αφήνουν πίσω από τους ανταγωνιστές μας», συνεχίζει το σημείωμα.

Η Lloyds βρίσκεται εδώ και δύο χρόνια σε ένα πενταετές επενδυτικό σχέδιο 4 δισεκατομμυρίων λιρών για να διαφοροποιήσει το εισόδημά της μακριά από τα στεγαστικά δάνεια προς εισοδηματικές ροές που εξαρτώνται λιγότερο από τις αλλαγές των επιτοκίων, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης περιουσίας και της ασφάλισης.

Η τράπεζα, η οποία έχει περίπου 60.000 υπαλλήλους, έχει εξετάσει χιλιάδες θέσεις μεσαίας διοίκησης σε όλη την επιχείρησή, σε μια προσπάθεια να αυξήσει την εστίασή της στις ψηφιακές υπηρεσίες. Περίπου 3.600 άτομα εργάζονται στις ομάδες διαχείρισης κινδύνου της τράπεζας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή