Η εταιρεία Thames Water Ltd. δηλώνει ότι αθέτησε τις υποχρεώσεις της αφού δεν κατέβαλε κάποιες πληρωμές τόκων που οφείλονταν για το χρέος της, σύμφωνα με το Bloomberg.
Ειδικότερα, η Kemble Water Finance Limited απέστειλε επίσημη ειδοποίηση αθέτησης πληρωμών στους κατόχους των ομολόγων της ύψους 400 εκατομμυρίων λιρών (505 εκατομμυρίων δολαρίων) που λήγουν το 2026, καθώς δεν κατέβαλε τους τόκους που οφείλονταν την Τρίτη σε ορισμένα άλλα χρέη της, σύμφωνα με ανακοίνωση.
Οι σύμβουλοι της Alvarez & Marsal παρέχουν συμβουλές στη βρετανική εταιρεία ύδρευσης και αποχέτευσης, καθώς επιδιώκει να ξεκινήσει συνομιλίες με τους πιστωτές για τη δομή του χρέους της.
Η εταιρεία ζητά από τους πιστωτές να μην προβούν σε καμία ενέργεια, ώστε να έχει τη δυνατότητα να διερευνήσει “όλες τις επιλογές”, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Η Kemble αναμένει ότι θα είναι σε θέση να παράσχει περαιτέρω ενημέρωση τις επόμενες εβδομάδες.
Το θέμα της Κίνας
Υπενθυμίζεται ότι χθεσινό δημοσίευμα του ΟΤ ανέφερε ότι προ των πυλών της χρεοκοπίας βρίσκεται η μητρική της Thames Water, με τις ενδεχόμενες συνέπειες να αφορούν άμεσα τη βρετανική κυβέρνηση, την ώρα που κάποια κινεζικά κεφάλαια…καραδοκούν.
Ειδικότερα, η Kemble Water Finance, έχει ένα δάνειο ύψους 190 εκατ. λιρών, το οποίο οι μέτοχοι δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι δεν θα μπορέσουν να αποπληρώσουν όταν λήξει στις 30 Απριλίου, σύμφωνα με το CNBC.
Οι δανειστές, οι οποίοι μέχρι στιγμής έχουν αρνηθεί να παρατείνουν το δάνειο χωρίς την εισφορά νέων ιδίων κεφαλαίων από τους ιδιοκτήτες της Thames Water, είναι η κινεζική κρατική Bank of China και η Industrial and Commercial Bank of China (ICBC), καθώς και η Allied Irish Banks και ο ολλανδικός δανειστής ING, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.
Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση αθέτησης του δανείου, οι δύο τράπεζες που ανήκουν στο Πεκίνο θα μπορούσαν να γίνουν μέτοχοι της Thames Water.
Ο κομβικός τους ρόλος έρχεται εν μέσω εντάσεων σχετικά με τις κινεζικές επενδύσεις στη Βρετανία.
Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει προχωρήσει στον περιορισμό των κινεζικών επενδύσεων σε κρίσιμες υποδομές, όπως το σχεδιαζόμενο νέο πυρηνικό εργοστάσιο Sizewell C στο Σάφολκ, και έχει αναγκάσει τους ομίλους τηλεπικοινωνιών να αφαιρέσουν τον εξοπλισμό της Huawei από το δίκτυο επικοινωνιών της χώρας.
Latest News
Κίνηση-έκπληξη από την κεντρική τράπεζα της Ελβετίας - Μείωση 50 μ.β. στα επιτόκια
Το βασικό επιτόκιο διαμορφώνεται στο 0,5% - Η Ελβετία ήταν η πρώτη μεγάλη οικονομία που χαλάρωσε τη νομισματική της πολιτική
Αύξηση των αμυντικών δαπανών στο 3% του ΑΕΠ - Τι συζητούν οι Ευρωπαίοι
Αυξημένες στρατιωτικές δαπάνες θα μπορούσαν να συμφωνηθούν στη σύνοδο κορυφής του NATO, το 2025, εντείνοντας την πίεση στους εθνικούς προϋπολογισμούς
Τι θα αποφασίσει το ιερατείο της ΕΚΤ για τα επιτόκια - Πού ποντάρουν οι αγορές
Οι αγορές σταθμίζουν τα δεδομένα που έχουν στο τραπέζι οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ και εκτιμούν πώς θα κινηθεί
Λίβανος: Πρώτη παράδοση κατεχομένου εδάφους από το Ισραήλ
Αμερικανός στρατηγός βρίσκεται στον Λίβανο για να επιβλέψει την παράδοση
Η μεγάλη αποτυχία του στοιχήματος των Shell και BP στην ηλεκτρική ενέργεια
Η ηλεκτρική ενέργεια ήταν το επόμενο μεγάλο στοίχημα για πολλές εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου, όμως γύρισε μπούμερανγκ
Ποιες είναι προτεραιότητες Τραμπ για τις πρώτες 100 ημέρες
Οι πέντε κορυφαίες προτεραιότητές του Ντόναλντ Τραμπ για τις πρώτες 100 ημέρες στο Οβάλ γραφείο
Ο Τραμπ δίνει «γη και ύδωρ» κινήτρων για να φέρει μεγάλες επενδύσεις πίσω στις ΗΠΑ
Ο Τραμπ αποσκοπεί σε μια κοσμογονία εγχώριων επενδύσεων στις ΗΠΑ - Η πρόταση για διευκολύνσεις στις επενδύσεις άνω του 1 δισ.
Η Ινδία κατασκευάζει το δικό της «Χόνγκ Κονγκ» - Το φαραωνικό project των 9 δισ.
Ανησυχία ότι το σχέδιο θα εξαλείψει μερικές από τις απομονωμένες φυλές που ζουν στα νησιά του αρχιπελάγους Νικομπάρ - Τι λέει η Ινδία
Από ένα KFC στην αυτοκρατορία των 3 δισ. - Ποιος είναι ο Αυστραλός επιχειρηματίας Τζακ Κάουιν
Σήμερα, ο Τζακ Κάουιν κατέχει το 98% της εταιρείας του, ενώ το υπόλοιπο 2% ανήκει σε ορισμένους από τους αρχικούς επενδυτές και μετόχους του
Οι τρεις αδύναμοι κρίκοι της ευρωοικονομίας το 2025
Θα παλέψουν με την ύφεση τη νέα χρονιά οι μεγαλύτερες οικονομίες της ΕΕ, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία