Η εταιρεία Thames Water Ltd. δηλώνει ότι αθέτησε τις υποχρεώσεις της αφού δεν κατέβαλε κάποιες πληρωμές τόκων που οφείλονταν για το χρέος της, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ειδικότερα, η Kemble Water Finance Limited απέστειλε επίσημη ειδοποίηση αθέτησης πληρωμών στους κατόχους των ομολόγων της ύψους 400 εκατομμυρίων λιρών (505 εκατομμυρίων δολαρίων) που λήγουν το 2026, καθώς δεν κατέβαλε τους τόκους που οφείλονταν την Τρίτη σε ορισμένα άλλα χρέη της, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Οι σύμβουλοι της Alvarez & Marsal παρέχουν συμβουλές στη βρετανική εταιρεία ύδρευσης και αποχέτευσης, καθώς επιδιώκει να ξεκινήσει συνομιλίες με τους πιστωτές για τη δομή του χρέους της.

Η εταιρεία ζητά από τους πιστωτές να μην προβούν σε καμία ενέργεια, ώστε να έχει τη δυνατότητα να διερευνήσει “όλες τις επιλογές”, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Η Kemble αναμένει ότι θα είναι σε θέση να παράσχει περαιτέρω ενημέρωση τις επόμενες εβδομάδες.

Το θέμα της Κίνας

Υπενθυμίζεται ότι χθεσινό δημοσίευμα του ΟΤ ανέφερε ότι προ των πυλών της χρεοκοπίας βρίσκεται η μητρική της Thames Water, με τις ενδεχόμενες συνέπειες να αφορούν άμεσα τη βρετανική κυβέρνηση, την ώρα που κάποια κινεζικά κεφάλαια…καραδοκούν.

Ειδικότερα, η Kemble Water Finance, έχει ένα δάνειο ύψους 190 εκατ. λιρών, το οποίο οι μέτοχοι δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι δεν θα μπορέσουν να αποπληρώσουν όταν λήξει στις 30 Απριλίου, σύμφωνα με το CNBC.

Οι δανειστές, οι οποίοι μέχρι στιγμής έχουν αρνηθεί να παρατείνουν το δάνειο χωρίς την εισφορά νέων ιδίων κεφαλαίων από τους ιδιοκτήτες της Thames Water, είναι η κινεζική κρατική Bank of China και η Industrial and Commercial Bank of China (ICBC), καθώς και η Allied Irish Banks και ο ολλανδικός δανειστής ING, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση αθέτησης του δανείου, οι δύο τράπεζες που ανήκουν στο Πεκίνο θα μπορούσαν να γίνουν μέτοχοι της Thames Water.

Ο κομβικός τους ρόλος έρχεται εν μέσω εντάσεων σχετικά με τις κινεζικές επενδύσεις στη Βρετανία.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει προχωρήσει στον περιορισμό των κινεζικών επενδύσεων σε κρίσιμες υποδομές, όπως το σχεδιαζόμενο νέο πυρηνικό εργοστάσιο Sizewell C στο Σάφολκ, και έχει αναγκάσει τους ομίλους τηλεπικοινωνιών να αφαιρέσουν τον εξοπλισμό της Huawei από το δίκτυο επικοινωνιών της χώρας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Μόδα: H απίστευτη ιστορία πίσω από τις πανάκριβες τσάντες Goyard
Διεθνή |

Διάσημες, ακριβές αλλά χωρίς διαφήμιση - Ποιες είναι οι τσάντες Goyard

Μία από τις πιο εμβληματικές και ακριβές τσάντες της μόδας έχει βρεθεί στα χέρια προσωπικοτήτων όπως ο Πάμπλο Πικάσο, η Κοκό Σανέλ, ο Καρλ Λάγκερφελντ αλλά και μέλη της δυναστείας των Ρομανώφ