Η OCP , μια απο τις μεγαλύτερες παραγωγούς λιπασμάτων στον κόσμο,  έχει αρχίσει μια προσπάθεια αναζήτησης επενδυτών με στόχο ενα διεθνές ομόλογο ύψους έως και 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη χρηματοδότηση του αναπτυξιακού της σχεδίου, δήλωσε τη Δευτέρα πηγή της εταιρείας.

Εταιρείες εξόρυξης: Διστάζουν να επενδύσουν – Προβληματίζονται οι κυβερνήσεις

Η μαροκινή εταιρεία, που παράγει φωσφορικά άλατα και λιπασμάτα, έχει ορίσει τις BNP Paribas, Citi και JP Morgan για τη διαχείριση του ομολόγου, πρόσθεσε η πηγή.

Στροφή στις ΑΠΕ

Το ομόλογο θα είναι το πρώτο από τότε που η OCP ανακοίνωσε το 2022 μια στρατηγική ύψους 13 δισ. δολαρίων για την πλήρη στροφή σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για την τροφοδοσία των βιομηχανικών της διαδικασιών.

Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης επενδύσεις σε πράσινο υδρογόνο για την παραγωγή αμμωνίας και έχει επενδύσει στην αφαλάτωση.
Το πιο πρόσφατο διεθνές ομόλογο της OCP ήταν μια έκδοση διπλής δόσης αξίας 1,5 δισ. δολαρίων το 2021.

Συνεργασία για υδρογόνο

Πρόσφατα ανακοίνώθηκε ότι ο όμιλος OCP θα σχηματίσει κοινοπραξία με την αυστραλιανή Fortescue -την 4η εταιρεία εξορύξης σιδηρομεταλλεύματος στον κόσμο-  για την προμήθεια πράσινου υδρογόνου, αμμωνίας και λιπασμάτων στο Μαρόκο, την Ευρώπη και τις διεθνείς αγορές, καθώς η εταιρεία εξόρυξης σιδηρομεταλλεύματος επιδιώκει να μετατραπεί σε μια πράσινη ενεργειακή υπερδύναμη με παγκόσμιο αποτύπωμα.

Η ισότιμη συνεργασία της Fortescue με τον μαροκινό παραγωγό λιπασμάτων περιλαμβάνει τη δυνητική ανάπτυξη εγκαταστάσεων παραγωγής και ενός κόμβου έρευνας και ανάπτυξης στο Μαρακές, αναφέρει το Reuters.

Στόχος των εταίρων είναι η προμήθεια πράσινου υδρογόνου και αμμωνίας για χρήση τόσο ως πηγές πράσινης ενέργειας όσο και για την παραγωγή λιπασμάτων με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα και προσαρμοσμένων λιπασμάτων», δήλωσε η Fortescue.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή