Το παγκόσμιο διοικητικό όργανο του ποδοσφαίρου, η FIFA, βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με την Apple για να δώσει στην εταιρεία τεχνολογίας παγκόσμια τηλεοπτικά δικαιώματα για ένα νέο τουρνουά συλλόγων διάρκειας ενός μήνα, ανέφεραν οι New York Times την Δευτέρα.

FIFA: Ευρωπαϊκοί αγώνες ποδοσφαίρου στις ΗΠΑ – Πού κατέληξε η δικαστική διαμάχη με τη Relevant

Η συμφωνία με την Apple θα μπορούσε να ανακοινωθεί εντός του Απριλίου και να αποτιμηθεί σε περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια, το ένα τέταρτο των 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων που είχε υπολογίσει αρχικά η FIFA, ανέφερε η έκθεση, επικαλούμενη τρία άτομα εξοικειωμένα με το θέμα.

Θολό ακόμα το τοπίο

Η πιθανή συμφωνία θα δώσει στην επιχείρηση ροής της εταιρείας ένα πλεονέκτημα εν μέσω ανταγωνισμού μεταξύ των παρόχων υπηρεσιών ροής για την απόκτηση δικαιωμάτων για αθλητικά γεγονότα ευρείας παρακολούθησης σε μια προσπάθεια προσθήκης συνδρομητών.

Εάν η συμφωνία περάσει, αυτό θα σηματοδοτήσει την πρώτη φορά που η FIFA συμφώνησε σε ένα ενιαίο παγκόσμιο συμβόλαιο, ανέφερε η έκθεση.

Ανώτερα στελέχη της FIFA, ωστόσο, έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με την πιθανότητα «δικαιωμάτων ελεύθερης μετάδοσης», τα οποία θα καταστήσουν τη διοργάνωση διαθέσιμη μόνο σε συνδρομητές του Apple TV+, σύμφωνα με την έκθεση. Δεν είναι σαφές εάν η συμφωνία περιλαμβάνει τέτοια δικαιώματα.

Οι χορηγοί ήταν επίσης απρόθυμοι να δεσμεύσουν τα 150 εκατομμύρια δολάρια που ζητά η FIFA για πακέτα χορηγιών, ανέφερε η έκθεση.

Η εκδήλωση των 32 ομάδων θα πραγματοποιηθεί το επόμενο έτος μεταξύ 15 Ιουνίου και 13 Ιουλίου. Συνήθως, δεν προγραμματίζονται σημαντικές εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, προκειμένου να επιτραπεί στους παίκτες να ξεκουραστούν στην off-season ένα χρόνο πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο, σύμφωνα με την έκθεση.

Κλειστά τα στόματα

«Ως γενική πρακτική, η FIFA δεν επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει εμπορικές συζητήσεις», δήλωσε εκπρόσωπος του διοικητικού οργάνου απαντώντας στο αίτημα του Reuters για σχόλιο. Η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι