Στην κυκλοφορία παραδίδεται από σήμερα ενιαίος ο αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος Ε65, ένα έργο 136 χλμ το οποίο κατασκεύασε η ΤΕΡΝΑ και θα λειτουργεί και διαχειρίζεται η Κεντρική Οδός.

Ο αυτοκινητόδρομος εγκαινιάστηκε σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου από τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος χαρακτήρισε τον Ε65, ο οποίος συνδέει τη Λαμία με τα Τρίκαλα και όταν ολοκληρωθεί την Κεντρική με τη Βορειοδυτική Ελλάδα, «αυτοκινητόδρομο τεράστιας αναπτυξιακής σημασίας».

Αυτοκινητόδρομος Ε65: Στην κυκλοφορία σήμερα και τα 136 χλμ. Λαμίας – Τρικάλων [χάρτης]

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Όπως είπε ο πρωθυπουργός με το έργο αυτό «η απόσταση Αθήνα – Καρδίτσα θα διαρκεί 2,5 ώρες και η απόσταση Αθήνα – Τρίκαλα σε 3 ώρες».

Το νότιο τμήμα του Ε65 παραδίδεται σήμερα, ενώ το βόρειο τμήμα από Καλαμπάκα σε Εγνατία Οδό σε δύο χρόνια.

Ο κ. Γιώργος Περιστέρης

Στη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην Ξυνιάδα, ο πρόεδρος και CEO της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κ. Γιώργος Περιστέρης θύμισε τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η υλοποίηση του Ε65.

«Το έργο δεν ήταν αυτονόητο και έπρεπε να γίνει reset στα χρόνια της οικονομικής κρίσης», επισήμανε ο κ. Περιστέρης για να τονίσει πώς η ΤΕΡΝΑ «παρέδωσε το έργο του νότιου τμήματος νωρίτερα δύο μήνες και δύο ημέρες από τη συμβατική της υποχρέωση».

Ο ίδιος τόνισε επίσης πως η ΤΕΡΝΑ παρέκαμψε συμβατικές υποχρεώσεις για την ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου όπως οι απαλλοτριώσεις: «Η ΤΕΡΝΑ μίσθωσε εκτάσεις για να γίνει το έργο».

Ο κ. Περιστέρης υπογράμμισε πως ο Ε65 είναι «ο ταχύτερος και οικονομικότερος δρόμος που συνδέει την Κεντρική με την Βορειοδυτική Ελλάδα».

Ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας

Από την πλευρά του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σταϊκούρας χαρακτήρισε τον Ε65 «ραχοκοκαλιά της Κεντρικής Ελλάδος. Τόινισε τις ταχύτερες και οικονομικότερες μετακινήσεις όπως επίσης και τις ασφαλείς διαδρομές.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σταϊκούρας

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Νίκος Ταχιάος υπογράμμισε ότι ο Ε65 είναι θρυαλλίδα ανάπτυξης για την περιοχή. Είπε πώς ορεινές περιοχές στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα γίνονται πιο προσβάσιμες από τους Αθηναίους, ενώ υπογράμμισε παράλληλα και τη σημασία του αυτοκινητόδρομου για την ανάπτυξη της περιοχής μετά τον Daniel.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κατασκευές