Ένα σπίτι στο Λονδίνο με εντυπωσιακή ομοιότητα με την επίσημη κατοικία του Αμερικανού Προέδρου μόλις βγήκε στην αγορά για £29,95 εκατομμύρια  ($37,28 εκατομμύρια). Με επιφάνεια κοντά στα 1860 τετραγωνικά μέτρα, η έπαυλη είναι σίγουρα μεγάλη, αλλά υπολείπεται των 5.110 τετραγωνικών μέτρων του χώρου διαβίωσης του Λευκού Οίκου στην Ουάσιγκτον. Ωστόσο, σε αντίθεση με τον Οίκο στο 1600 Pennsylvania Ave., αυτή η ιδιοκτησία βρίσκεται δίπλα σε ποτάμι.

Μάλιστα, η πολυτελής έπαυλη που βρίσκεται δίπλα στον ποταμό Τάμεση, στη κομψή συνοικία Richmond του Λονδίνου, χτίστηκε από τον αρχιτέκτονα Κουίνλαν Τέρι, ο οποίος ειδικεύεται στο σχεδιασμό πολυτελών νέων κτιρίων σε κλασικό και παραδοσιακό στυλ.

Real Estate: Από το Χονγκ Κονγκ μέχρι τη Νέα Υόρκη υποχωρούν οι τιμές στις πολυτελείς κατοικίες

Ο Παλιός Κήπος, όπως είναι γνωστό το συγκρότημα «είναι μια πραγματικά εξαιρετική ιδιοκτησία», δήλωσε στο Barron’s ο Τζέιμς Ουίλιαμς, επικεφαλής πωλήσεων στο γραφείο του Knight Frank στο Ρίτσμοντ, που έθεσε προς πώληση  το σπίτι νωρίτερα αυτόν τον μήνα. «Εμπνευσμένο από τα μεγάλα σπίτια του παρελθόντος, είναι κομψό και παραδοσιακό σε στυλ, αλλά με το πλεονέκτημα των σύγχρονων ανέσεων».

Το σπίτι προσεγγίζεται από μασίφ δρύινες πύλες εισόδου και κατασκευάστηκε παραδοσιακά από γαλλικό ασβεστόλιθο, με κατά παραγγελία παράθυρα από μασίφ ξύλο και στέγη από σχιστόλιθο Ουαλίας, σύμφωνα με την Knight Frank.

Άπλετη πολυτέλεια

Στο εσωτερικό, μια είσοδος διπλού ύψους, με εντυπωσιακές κολώνες, ψηλά παράθυρα και διακοσμητική πέτρα, οδηγεί στο σπίτι, το οποίο έχει έναν συνδυασμό επίσημων χώρων υποδοχής και πιο χαλαρών ανοιχτών χώρων, ανέφερε η καταχώριση.

Το σπίτι διαθέτει επίσης μια μονόπακτη πέτρινη σκάλα, έναν ανελκυστήρα και εννέα υπνοδωμάτια, συμπεριλαμβανομένης μιας τεράστιας κύριας σουίτας 110 τετραγωνικών μέτρων. Επίσης, υπάρχουν πολλές ανέσεις, όπως μια εσωτερική πισίνα που ανοίγει σε μια ηλιόλουστη βεράντα με νότιο προσανατολισμό, ένα ατμόλουτρο, ένα γυμναστήριο και αίθουσα περιποίησης, ένα μικρό κινηματογράφο και κάβα κρασιών.

«Η φροντίδα και η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι εμφανής σε όλη τη δεξιοτεχνία που παρατηρείται στο ακίνητο και στις υπέροχες εκτάσεις του – που καλύπτουν περίπου 12 στρέμματα, είναι εξαιρετικά σπάνιο σε αυτό το μέρος του Λονδίνου», είπε ο Ουίλιαμς.

Δώδεκα στρέμματα κήποι

Οι κήποι εκτείνονται από το σπίτι μέχρι τις όχθες του ποταμού και φιλοξενούν εκτεταμένους χλοοτάπητες, ποικιλίες δέντρων, μια μεγάλη λίμνη, ένα λιβάδι με αγριολούλουδα, γουστέριες και δασικές εκτάσεις, κατά μήκος της περιμέτρου της ιδιοκτησίας, βοηθούν στη διατήρηση το μέρος ιδιωτικό.

Μέσα στους κήπους βρίσκεται επίσης μια εξωτερική πισίνα και ένα γήπεδο τένις μεγέθους πρωταθλήματος.

Τα αρχεία ιδιοκτησίας αναφέρουν τον ιδιοκτήτη του σπιτιού ως εταιρεία και δεν υποδεικνύουν πόσα πλήρωσε όταν απέκτησε το ακίνητο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Tesla: Πόσο άτρωτο είναι το Cybertruck μπροστά στην άμμο, το χιόνι και τις ανακλήσεις
Διεθνή |

Άμμος, χιόνι και ανακλήσεις - Πόσο άτρωτο είναι το Cybertruck της Tesla

Για τον Ίλον Μασκ, ο μοναδικός σχεδιασμός του αυτοκινήτου δημιουργούσε τεράστια προβλήματα με την κλιμάκωση της παραγωγής - Δεν είναι τυχαίο πως σχολίασε: «Σκάψαμε τον δικό μας τάφο με το Cybertruck»