Ο παγκόσμιος ταμίας της Goldman Sachs, Φίλιπ Μπερλίνσκι, εγκαταλείπει την τράπεζα μετά από 24 χρόνια για το hedge fund Millennium Management με έδρα τη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με δύο άτομα που γνωρίζουν την κατάσταση.

Η Goldman έχει αποδειχθεί πεδίο άγρας στελεχών για τον ιδρυτή της Millennium, Ίζι Ίνγκλαντερ, ο οποίος έχει αξιοποιήσει αρκετά στελέχη της τράπεζας για θέσεις στο hedge fund του, ύψους 62,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς κινείται για να ενδυναμώσει τη διαχείριση της 35χρονης εταιρείας, σύμφωνα με τους Financial Times.

Goldman Sachs- Morgan Stanley- Νomura: Βλέπουν μειώσεις επιτοκίων παρά τις δηλώσεις Κασκάρι

Ο Μπερλίνσκι, ο οποίος θα γίνει συν-διευθύνων σύμβουλος, είναι η τελευταία σε μια σειρά αποχωρήσεων υψηλού προφίλ από την Goldman, όπου ο διευθύνων σύμβουλος Ντέιβιντ Σόλομον έρχεται αντιμέτωπος με την εκ νέου αναστάτωση για τους διορισμούς στις νέες εσωτερικές επιτροπές της τράπεζας.

Η αναταραχή έχει έρθει σε μια περίοδο σχετικής ηρεμίας για τον Σόλομον, ο οποίος είχε δεχθεί πυρά νωρίτερα στη θητεία του για ελλιπή διαχείριση σε θέματα μισθών και στρατηγικής.

Ο CEO της Goldman Sachs Ντέβιντ Σόλομον

Αποχωρήσεων συνέχεια

Άλλες πρόσφατες αποχωρήσεις σε επίπεδο συνεργατών περιλαμβάνουν τον μακροχρόνιο εξ απορρήτων του Σόλομον, Τζιμ Εσποζίτο, και την Μπεθ Χάμακ, συν-επικεφαλής του ομίλου χρηματοδότησης της τράπεζας και μία από τις πιο υψηλόβαθμες γυναίκες της Goldman, αναφέρουν οι FT.

Αφού εντάχθηκε ως αναλυτής έρευνας παραγώγων μετοχών το 1998, ο Μπερλίνσκι προήχθη σε θέσεις όπως διευθύνων σύμβουλος λειτουργίας παγκόσμιων μετοχών. Διορίστηκε παγκόσμιος ταμίας της τράπεζας το 2021. Όπως και ο Χάμακ, είχε αναφερθεί στο παρελθόν ως πιθανός υποψήφιος για οικονομικός διευθυντής.

Ο Ίνγκλαντερ έχει διαμορφώσει τη Millennium σε ένα hedge fund που μοιάζει όλο και περισσότερο με το τμήμα αγορών μιας παγκόσμιας τράπεζας.

Η εταιρεία, ένα από τα πιο σημαντικά hedge funds πολλαπλών διαχειριστών στον κόσμο, έχει 5.500 υπαλλήλους παγκοσμίως και περισσότερες από 300 επενδυτικές ομάδες που διαπραγματεύονται μια σειρά διαφορετικών στρατηγικών εντός αυστηρών ορίων κινδύνου.

Η Millennium αντλεί ανθρώπινο δυναμικό από την Goldman

Ο Ίνγκλαντερ έχει προσλάβει αρκετά στελέχη της Goldman. Το 2021 προσέλαβε τρεις πρώην εταίρους της Goldman – Πολ Ρούσο, Σκοτ Ρόφεϊ και Τζέφρι Βερσλάισερ – για να ηγηθούν της διαχείρισης κινδύνων των τμημάτων μετοχών, μακροοικονομικών και επιτοκίων και πιστώσεων της εταιρείας αντίστοιχα.

Ένας άλλος πρώην συνεργάτης της Goldman, ο Τζάστιν Γκμέλιτς, προσλήφθηκε τον επόμενο χρόνο ως συνδιευθυντής επενδύσεων μαζί με τον προαχθέντα Ρούσο.

Ο Μπερλίνσκι θα αναφέρεται στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Millennium, Ατζάι Ναγκπάλ, ο οποίος διαδραμάτισε κρίσιμο ρόλο την τελευταία δεκαετία βοηθώντας την επιχείρηση να γίνει πιο θεσμική για να αντικατοπτρίζει την επέκτασή της.

Η Millennium κέρδισε 3,7% το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους και έχει αποδώσει μέσες ετήσιες αποδόσεις περίπου 14% από την αρχή, σύμφωνα με τους επενδυτές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή