Έχουμε κατοχυρώσει νέα υψηλά 13 ετών, κλείνοντας την 22η ανοδική μας εβδομάδα στις τελευταίες 29.

Κι οι αναλυτές σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο συνεχίζουν να δίνουν υψηλότερες τιμές-στόχους για τις περισσότερες εισηγμένες μας.

Ή έστω εκείνες που πααρουσιάζουν “επενδυτικό ενδιαφέρον”, η καθεμία για τους δικούς της λόγους.

Έχοντας σχεδόν ολοκληρώσει το κύκλο ανακοινώσεων για τη χρήση 2023, είδαμε αρκετά ρεκόρ στα βασικά μεγέθη, κάτι που δικαιολογεί έως ένα βαθμό και την υπεραπόδοση στο ταμπλό.

Υπενθυμίζοντας ότι παρά τις αντιξοότητες, ο Γενικός μας Δείκτης καταγράφει κέρδη 12% για το πρώτο 4μηνο του 2024, την ίδια ώρα που οι άλλοι μεγάλοι χρηματιστηριακοί δείκτες σε Ευρώπη και ΗΠΑ έχουν μείνει πίσω, από +8% (DAX40) έως και +1% (Dow30).

Κλαδικά, η εικόνα είναι ακόμα πιο καλή, με τον Τραπεζικό μας να καταγράφει +18% στο εξεταζόμενο διάστημα έναντι +8% του αντίστοιχου αμερικανικού, ενώ μόνο οι πολύ επιθετικοί της ενέργειας και τηλεπικοινωνιών προσεγγίζουν τέτοιες αποδόσεις με +14% και +17% αντίστοιχα.

Η αγορά μας θα παραμείνει κλειστή την 1/5, 3/5, 6/5 και 7/5. Και με δεδομένο ότι οι ευρωαγορές θα κλείσουν μόνο την 1/5 και τα αμερικανικά Χρηματιστήρια θα παραμείνουν ανοιχτά χωρίς καμία αργία, είναι φανερό ότι επέρχεται διστακτικότητα στο ταμπλό.

Πολλώ δε μάλλον όταν η Παρασκευή 3/5 είναι ημέρα πολλών και σημαντικών ανακοινώσεων στις ΗΠΑ, όπως επισημάναμε και στο live χρηματιστήριο, ώστε αν κάποιος θέλει να αποφύγει ..εκπλήξεις, καλό θα ήταν να απέχει.

Γενικεύοντας, βρισκόμαστε σε μια καμπή, καθώς αφενός η ΕΚΤ είναι έτοιμη (τουλάχιστον έτσι φαίνεται) να μειώσει επιτόκια στη συνεδρίαση της 6ης Ιουνίου, αφετέρου η Fed προσπαθεί να ..χρυσώσει το χάπι, καθώς δεν δύναται να φέρει εις πέρας τις δεσμεύσεις της. Και συνυπολογίζοντας ότι κάτι τέτοιο λειτουργεί ανασταλτικά στην επενδυτική ψυχολογία, μπορούμε εύκολα να υπολογίσουμε αρνητική ευαισθησία στις αγορές. Με άλλα λόγια, να συμπεριφέρονται νευρικά στην αρνητική ειδησεογραφία και αδιάφορα σε οποιαδήποτε θετική.

Σε επίπεδο Γενικού Δείκτη, η ζώνη των 1420 μονάδων συνιστά στήριξη, στον δρόμο για τις 1500. Μερικές από τις μετοχές που συνεχώς μνημονεύουμε και μας απασχολούν (κάποιες βρίσκονται ήδη σε νέα πολυετή ή/και ιστορικά υψηλά) είναι οι CENER, ΤΙΤC, ΜΥΤΙΛ, ΕΤΕ, ΜΠΕΛΑ, τα σχήματα ΜΕΖΖ, οι ΟΛΠ, ΟΠΑΠ, REALCONS, INTEK κ.α.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε την 23η ανοδική εβδομάδα στις τελευταίες 31. Σε ιστορικά υψηλά Αγγλία και Γερμανία
ο Αντικριστής |

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε την 23η ανοδική εβδομάδα στις τελευταίες 31. Σε ιστορικά υψηλά Αγγλία και Γερμανία

Το θετικό επενδυτικό κλίμα παραμένει ανέπαφο τόσο στην Αθήνα όσο και στα μεγάλα διεθνή Χρηματιστήρια. Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε νέα υψηλά 13 ετών

Ο μεν Βακάκης δίνει μετοχές, ο δε Τιτάνας πάει για triple listing
ο Αντικριστής |

Ο μεν Βακάκης δίνει μετοχές, ο δε Τιτάνας πάει για triple listing

Γκρεμίστηκε από τα ιστορικά της υψηλά η ΜΠΕΛΑ, μετά την είδηση του Bloomberg για πώληση 2 εκατ. μετοχών που κατείχε η Tanocerian Maritime (συμφερόντων Βακάκη) σε τιμή 27,20 ευρώ και κατά 9,3% χαμηλότερη από το κλείσιμο της Τετάρτης. Η συναλλαγή θα αφορούσε στο 1,5% του μετοχικού κεφαλαίου.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών παραμένει ελκυστικός προορισμός. Προσοχή στα λεγόμενα του Powell.
ο Αντικριστής |

Το Χρηματιστήριο Αθηνών παραμένει ελκυστικός προορισμός. Προσοχή στα λεγόμενα του Powell.

Άνευ ουσίας η απερχόμενη χρηματιστηριακή εβδομάδα, με τρεις στις πέντε συνεδριάσεις και στενό εύρος διακύμανσης. Η πιθανότητα ανοδικής συνέχισης παραμένει μεγάλη στο μεσοπρόθεσμο.