Μια ακόμη επιχείρηση διάσωσης πραγματοποίησε πλοίο με ελληνική σημαία. Όπως ενημερώνει το Υπουργείο Ναυτιλίας το πλοίο μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου «Maran Gas Psara» χθες τα ξημερώματα ειδοποιήθηκε από την ακτοφυλακή της Ινδονησίας και προέβη σε διάσωση 10 ατόμων του M/V “AII DA HAO” /Σημ. Τανζανίας στο οποίο είχε ξεσπάσει πυρκαγιά.

Το φλεγόμενο πλοίο βρισκόταν 150 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Ινδονησίας. Οι διασωθέντες παραδόθηκαν σε πλωτό της ακτοφυλακής της Ινδονησίας.

Σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το Angelicoussis Group σε εταιρεία (Maran Gas) του οποίου ανήκει το “Maran Gas Psara”, ανέφερε ότι «κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ένα από τα πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου συμμετείχε σε μια επιτυχημένη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης (S&R) κοντά στα ύδατα της Ινδονησίας.

Αφού έλαβε σήμα κινδύνου από ένα μικρό φορτηγό πλοίο που είχε πιάσει φωτιά στο κατάλυμά του, το πλοίο μας εκτράπηκε για να διασώσει τα δέκα μέλη του πληρώματος που επέβαιναν σε αυτό.

Την επόμενη ημέρα, το διασωθέν πλήρωμα παραδόθηκε με ασφάλεια στην ακτοφυλακή της Ινδονησίας για επαναπατρισμό και το σκάφος μας συνέχισε το πέρασμά του προς την Ανατολική Αυστραλία. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το πλήρωμά μας επί του σκάφους για την επιτυχή επιχείρηση διάσωσης».

To Maran Gas Psara ταξιδεύει υπό ελληνική σημαία. Ναυπηγήθηκε το 2020. Η Maran Gas διαθέτει στόλο με 58 LNG Carriers.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία