Περισσότερα από 800 εκατομμύρια δολάρια ως επιδότηση από την πολιτεία του Ιλινόις δέχτηκε η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Rivian, εξετάζοντας νέες προοπτικές για την ενίσχυση των δραστηριοτήτων της.

Το πακέτο κινήτρων 827 εκατομμυρίων δολαρίων από το Υπουργείο Εμπορίου και Οικονομικών Ευκαιριών της Πολιτείας του Ιλινόις, θα δώσει τη δυνατότητα στην εταιρεία να αυξήσει την ικανότητα βελτίωσης των εγκαταστάσεων σε δημόσιες υποδομές και προγράμματα κατάρτισης για το εργατικό δυναμικό της. Κάτι που θα οδηγήσει επίσης στην παραγωγή του μεσαίου μεγέθους SUV της, του R2.

Rivian: Σε καλό δρόμο οι παραδόσεις ηλεκτρικών οχημάτων

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Rivian, RJ Scaringe, δήλωσε ευγνώμων για την επένδυση, καθώς θα δώσει άλλο «αέρα» στο παρόν και το μέλλον της εταιρείας που κατασκευάζει πολυτελή, ηλεκτρικά φορτηγά και SUV που πωλούν από 70.000 έως 80.000 δολάρια.

Η Rivian θα συμμετάσχει σε πολλά έργα βελτίωσης της πόλης για να δείξει τη συνεχή δέσμευσή της να επενδύει στην οικονομία και την κοινότητα του Ιλινόις. Τον περασμένο μήνα, μάλιστα, στελέχη της Rivian δήλωσαν ότι έχουν δεσμευτεί να κατασκευάσουν ένα εργοστάσιο παραγωγής 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Γεωργία.

Νέος επικεφαλής

Την ίδια στιγμή, η Rivian Automotive όρισε τον Χαβιέ Βαρέλα τον Διευθύνοντα Σύμβουλό της, ενισχύοντας τις τάξεις της με τον βετεράνο της Volvo καθώς η startup ηλεκτρικών οχημάτων επεκτείνει τις εγκαταστάσεις παραγωγής της ακόμη και όταν αντιμετωπίζει μια επιβράδυνση της ζήτησης.

Η Volvo δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι ο Βαρέλα θα εγκαταλείψει τη σουηδική κατασκευάστρια φορτηγών μετά από μια οκταετή θητεία που τον είδε να αναλαμβάνει τον ρόλο του αναπληρωτή CEO και COO το 2022.

«Ο Βαρέλα θα έχει κεντρικό ρόλο στην ανάπτυξη και την κερδοφορία της εταιρείας», δήλωσε ο RJ Scaringe. «Θα επιβλέπει τις λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένων των προμηθειών, της κατασκευής, της εφοδιαστικής αλυσίδας και της ποιότητας».

Θα ενταχθεί στη Rivian τον Αύγουστο, αντικαθιστώντας τον Φρανκ Κλάιν, ο οποίος ήταν επικεφαλής επιχειρήσεων από το 2022 και αποχωρεί αφού βοήθησε στην ανάπτυξη των R1 SUV και pickup.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή