Σε περικοπή του 5% του προσωπικού της σε παγκόσμιο επίπεδο θα προχωρήσει η Cisco Systems, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 4.000 λιγότερες θέσεις εργασίας.

Παράλληλα η εταιρεία μείωσε τον ετήσιο στόχο εσόδων της καθώς ο τεχνολογικός κλάδος ευρύτερα δέχεται σημαντικές οικονομικές πιέσεις, γεγονός που έχει οδηγήσει σε χιλιάδες απολύσεις. 

Cisco: Ετοιμάζει χιλιάδες απολύσεις μαζί με τη στροφή σε τομείς υψηλής ανάπτυξης

Η μετοχή του κατασκευαστή εξοπλισμού δικτύωσης υποχώρησε περισσότερο από 5% στις εκτεταμένες συναλλαγές την Τετάρτη, αφού η Cisco μείωσε την πρόβλεψη εσόδων της στα 51,5 έως 52,5 δισεκατομμύρια δολάρια από 53,8 έως 55 δισεκατομμύρια δολάρια, που ήταν η προηγούμενη εκτίμησή της.

«Επίσης, συνεχίζουμε να βλέπουμε χαμηλή ζήτηση με τους πελάτες μας παρόχων υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών και καλωδιακών υπηρεσιών», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Τσαρλς Ρόμπινς. Οι αναλυτές αναμένουν ότι η ζήτηση για τα προϊόντα της Cisco θα παραμείνει υπό πίεση, καθώς οι πελάτες στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών περιορίζουν τις δαπάνες, δίνοντας προτεραιότητα στην εκκαθάριση του πλεονάζοντος αποθέματός τους από εξοπλισμό δικτύωσης.

Το ζήτημα της συσσώρευσης αποθέματος υλικού δικτύωσης θα πρέπει να επιλυθεί στο δεύτερο εξάμηνο του 2024 ή στις αρχές του 2025, δήλωσε ο Τζόε Μπρουνέτο, αναλυτής της Third Bridge.

Εστίαση στην τεχνητή νοημοσύνη

Εν τω μεταξύ, η Cisco εστιάζει στην τεχνητή νοημοσύνη και σε συνεργασία με την Nvidia για την τόνωση της ανάπτυξης. Ο CEO Ρόμπινς είπε ότι η Nvidia συμφώνησε να χρησιμοποιήσει το ethernet της Cisco με τη δική της τεχνολογία που χρησιμοποιείται ευρέως σε κέντρα δεδομένων και εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης.

Η Cisco αναμένει έσοδα τρίτου τριμήνου μεταξύ 12,1 δισεκατομμυρίων και 12,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κάτω από τις εκτιμήσεις των 13,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία της LSEG.

Η εταιρεία, η οποία απασχολεί 85.000 υπαλλήλους, σχεδίαζε απολύσεις και αναδιάρθρωση για να επικεντρωθεί σε τομείς υψηλής ανάπτυξης, ανέφεραν στο Reuters τρεις πηγές που γνωρίζουν το θέμα νωρίτερα αυτό το μήνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης