Και ήταν λογικό να πιεστεί η μετοχή στο ταμπλό. Όχι ότι αλλάζει κάτι στο μεσο-μακροπρόθεσμο μοτίβο της ΜΠΕΛΑ, μιας από τις πλέον κερδοφόρες της αγοράς.

Η ζώνη των 26,80-27,20 θα παραμείνει η στήριξη για τη συνέχεια, υπενθυμίζοντας ότι τα 30 ευρώ ήταν ένας τεχνικός στόχος ως το άνω όριο της ανοδικής πολύμηνης τάσης.

Εντύπωση συνέχισε να προκαλεί ο Τιτάνας, ο οποίος ήδη έχει σημειώσει στατιστικά για σεμινάριο: 7 συνεχόμενοι ανοδικοί μήνες, μόλις 4 πτωτικοί στους τελευταίους 19 και μόλις 8 πτωτικές εβδομάδες στις τελευταίες 31..

Ειδικά μιλώντας για ένα “βαρύ” χαρτί με μερισματικές προδιαγραφές και (υποτίθεται) μικρές διακυμάνσεις.

Εξάλλου, διανύει υπερπολυετή υψηλά, σε επίπεδα που έβλεπε στα τέλη του 2007-αρχές 2008.

Τα αποτελέσματα α’ τριμήνου ήταν συνεπή στην ούτως ή άλλως εξαιρετική χρηματοοικονομική πορεία, ενώ η πρόθεση της διοίκησης να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κρίνεται θετική κίνηση για την εξωστρέφεια του Ομίλου.

Ο οποίος δεν είναι άγνωστος στην αμερικανική αγορά. Ακόμα και μετά από τέτοιο ανοδικό ράλι (+103% στο έτος) κρίνεται “φθηνότερος” από τις ομοειδείς εισηγμένες στις ΗΠΑ σε όρους P/E και EV/EBITDA (όπως και οι τραπεζικές μας μετοχές, εξάλλου, σε σύγκριση με τον μέσο όρο στις ευρωπαϊκές).

Κι έτσι, δικαιολογείται μια συνέχιση της ανόδου υπό το πρίσμα της “επαναδιαπραγμάτευσης” εφόσον εισέλθει στη Νέα Υόρκη, χωρίς να σημαίνει ότι δεν επιδέχεται κάποιου είδους αποσυμπίεση μεχρι τα 29,50-29,80 ευρώ.

Κατά τα λοιπά, η CENER συνέχισε απτόητη να καταγράφει νέα ιστορικά υψηλά με στόχο τα 8,80-9,05.

Ο ΜΥΤΙΛ επέστρεψε στα 39 ευρώ, κοιτώντας τα 42 σε πρώτη φάση, και σίγουρα μια από τις πιο στιβαρές επιλογές στο ταμπλό.

Όπως εξάλλου και ο μερισματοφόρος ΟΠΑΠ (έκοψε στις 29/4 τα 0,6105 ευρώ, προσθέτωντας στα 1,0018 του Νοεμβρίου). Έχει αυξημένες πιθανότητες να “μαζέψει” το μέρισμα στο ταμπλό, και από τα 15,60 θα επιστρέψει στα προ αποκοπής και άνω των 16,70, όπου βρίσκεται και η πρώτη αντίσταση για το χαρτί.

Η ΓΕΚΤΕΡΝΑ επίσης επιμένει στη ζώνη των ιστορικών της υψηλών, γιατί όχι και στα 18, ειδικά αν τελεσφορήσει και το deal σχετικά με την Τέρνα Ενεργειακή.

Ενδιαφέρον και για τη μικρομεσαία κεφ/ση, με ΚΡΙ, ΙΝΚΑΤ, ΑΒΑΞ, ΙΝΤΕΚ, ΟΛΠ, ΟΛΘ και άλλα διαμαντάκια.

Ειδική μνεία για τη μικρή ΚΟΥΑΛ των 35 εκατ. ευρώ, που θεωρούμε ότι θα μας απασχολήσει στο ερχόμενο διάστημα. Η επικείμενη ΑΜΚ φαίνεται να λειτουργήσει θετικά, με την εταιρεία να θέλει σχεδόν να διπλασιαστεί, εάν όλα πάνε καλά, και το επενδυτικό σχέδιο (αποπληρωμή εξυπηρετούμενου δανείου και εξαγορές) να θέτει τις βάσεις για ισχυρά μεγέθη στο μέλλον.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε την 23η ανοδική εβδομάδα στις τελευταίες 31. Σε ιστορικά υψηλά Αγγλία και Γερμανία
ο Αντικριστής |

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε την 23η ανοδική εβδομάδα στις τελευταίες 31. Σε ιστορικά υψηλά Αγγλία και Γερμανία

Το θετικό επενδυτικό κλίμα παραμένει ανέπαφο τόσο στην Αθήνα όσο και στα μεγάλα διεθνή Χρηματιστήρια. Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε νέα υψηλά 13 ετών

Το Χρηματιστήριο Αθηνών παραμένει ελκυστικός προορισμός. Προσοχή στα λεγόμενα του Powell.
ο Αντικριστής |

Το Χρηματιστήριο Αθηνών παραμένει ελκυστικός προορισμός. Προσοχή στα λεγόμενα του Powell.

Άνευ ουσίας η απερχόμενη χρηματιστηριακή εβδομάδα, με τρεις στις πέντε συνεδριάσεις και στενό εύρος διακύμανσης. Η πιθανότητα ανοδικής συνέχισης παραμένει μεγάλη στο μεσοπρόθεσμο.