Σχεδόν  40 εκατομμύρια τουρίστες τον χρόνο θα έχει η Ελλάδα ως το 2028, σύμφωνα με την Fitch Solutions, απόρροια του «ανοίγματος» της χώρας σε αγορές με ισχυρές προοπτικές, όπως αυτές της Κίνας και της Ινδίας, προειδοποιώντας μάλιστα για τις προκλήσεις του υπερτουρισμού, που ενέχει κίνδυνο για την ικανότητα της Ελλάδας να παρέχει τουριστικές υπηρεσίες σύμφωνα με τους αυξανόμενους όγκους αφίξεων, οδηγώντας και σε μειωμένη συντήρηση δημοφιλών προορισμών.

Fitch: Υποβάθμισε σε αρνητικό το outlook της Κίνας

Ο  ελληνικός τουρισμός θα κινηθεί ακόμα υψηλότερα φέτος, αφότου πέτυχε την πλήρη ανάκαμψή του από τα προ πανδημίας επίπεδα, με τις  αφίξεις να εκτιμάται πως θα αυξηθούν κατά 5,3%,  στα 34,5 εκατ. άτομα το 2024, από 32,7 εκατ. άτομα το 2023.  Ήδη, ο ελληνικός τουρισμός βρίσκεται στο 104,4% των επιπέδων του 2019, σημειώνει η Fitch Solutions, καθώς στην τελευταία κανονική χρονιά πριν από την πανδημία, η χώρα είχε υποδεχθεί 31,3 εκατ. τουρίστες.  Σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, οι τουριστικές αφίξεις αναμένεται να φτάσουν στα 39,3 εκατ. άτομα έως το 2028, εμφανίζοντας έναν μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης 3,7%. Οι ευρωπαϊκές αγορές (Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία και Ιταλία) αναμένεται να είναι η βασική πηγή αφίξεων εφέτος, όμως σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα,  η Ελλάδα θα μπορέσει να προσελκύσει τουρίστες από αγορές με ισχυρές προοπτικές, όπως η Κίνα και η Ινδία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός
Κάρπαθος: Στην κορυφή των προτιμήσεων των Ολλανδών για θαλάσσια σπορ
Τουρισμός |

Ποιο ελληνικό νησί επιλέγουν οι Ολλανδοί για θαλάσσια σπορ

Η μεγαλύτερη ιστοσελίδα της Ολλανδίας που εστιάζει αποκλειστικά στις διακοπές στην Ελλάδα αναφέρει χαρακτηριστικά πως είναι ο καλύτερος προορισμός στην Ελλάδα για τους λάτρεις της ιστιοσανίδας