Ολοκληρώνεται σήμερα ο οργανωτικός μετασχηματισμός των υπηρεσιών φορολογίας κεφαλαίου στην Αττική, σύμφωνα με την ΑΑΔΕ.

Ειδικότερα, σήμερα, 20/5/2024, μεταφέρονται στο ΚΕΦΟΚ Αττικής οι αρμοδιότητες φορολογίας μεταβίβασης περιουσίας και κατοχής ακινήτων των ΔΟΥ: ΙΓ’ Αθηνών, Αγίων Αναργύρων, Γλυφάδας, Ηλιούπολης, Καλλιθέας, Νέας Ιωνίας, Α΄ Πειραιά, Ε’ Πειραιά, Νίκαιας και Περιστερίου.

Πιτσιλής-ΑΑΔΕ: Στόχος να αυξήσουμε τα φορολογικά έσοδα χωρίς να αυξήσουμε τους φόρους

Εφεξής, το σύνολο των φορολογουμένων της Αττικής θα εξυπηρετούνται:

-ψηφιακά, από το ΚΕΦΟΚ Αττικής, στην εφαρμογή “τα Αιτήματά μου”, μέσα από την ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr) ή  από το myAADEapp

-τηλεφωνικά, από το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ), στο +30 213 162 1000, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 7:30 έως 17:00.

Πάταξη της φοροδιαφυγής

«Πάνω από όλα η πάταξη της φοροδιαφυγής με όλα τα όπλα και όλα τα μέσα». Αυτή είναι η κεντρική εντολή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων προς όλες τις φορο-ελεγκτικές υπηρεσίες του κράτους για την αύξηση των εσόδων του προϋπολογισμού και μακροπρόθεσμα τις αλλαγές στα τεκμήρια αλλά και στους ίδιους τους φορολογικούς συντελεστές που επιβαρύνουν μισθωτούς, συνταξιούχους, επαγγελματίες, αγρότες.

Το πολυεπίπεδο σχέδιο της ΑΑΔΕ βασίζεται στις νέες τεχνολογίες, την τεχνητή νοημοσύνη, την καθολική διασύνδεση ταμειακών μηχανών και συσκευών ηλεκτρονικής πληρωμής POS αλλά και σε σαρωτικές διασταυρώσεις δηλωθέντων εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων προκειμένου να εντοπιστούν περιπτώσεις φοροδιαφυγής.

Ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων προσδιορίζει το ύψος της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα στα 8 με 10 δισ. ευρώ ετησίως, ενώ μικρή αποκλιμάκωση εμφανίζει το λεγόμενο «κενό ΦΠΑ», δηλαδή τι πρέπει να εισπράττει το Δημόσιο και τι ποσά μπαίνουν τελικά στα ταμεία του κράτους.

Παροχές και στόχοι

Αν καταφέρουν στο υπουργείο Οικονομικών να «συλλάβουν» μέρος έστω της παραπάνω φοροδιαφυγής τότε γίνεται αντιληπτό ότι και περισσότερες δυνατότητες για μειώσεις φόρων θα υπάρξουν και οι στόχοι για πρωτογενή πλεονάσματα, μέσα από τους νέους κανόνες σταθερότητας και ανάπτυξης που θα εφαρμοστούν σύντομα, θα είναι πιο εύκολο να πιαστούν. Αν συμβεί αυτό, ούτε η ελληνική οικονομία θα μπει σε περιπέτειες ούτε οι πολίτες θα κληθούν να βάλουν για μία ακόμη φορά βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax