Το μυστικό για να πετύχετε στην εργασίας σας δεν είναι να είστε ο πιο γρήγορος μαθητής ή ο πιο έξυπνος, αλλά να έχετε θετική στάση, λέει ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Άντι Τζάσι.

Ο Τζάσι, ο οποίος ανέλαβε την κορυφαία θέση στην Amazon μετά την αποχώρηση του Τζεφ Μπέζος το 2021, μοιράστηκε τις «καλύτερες συμβουλές καριέρας» του σε μια νέα συνέντευξη με τον διευθύνοντα σύμβουλο του LinkedIn Ράιαν Ροσλάνσκι.

«Νομίζω ότι ένα ενοχλητικό ποσοστό του πόσο καλά τα καταφέρνεις, ιδιαίτερα στη δεκαετία των 20, έχει να κάνει με τη στάση σου», δήλωσε ο 56χρονος Τζάσι.

Δεν έχει να κάνει μόνο με το να είσαι χαρούμενος, εξήγησε. Το να έχεις θετική στάση σημαίνει ότι εργάζεσαι καλά σε μια ομάδα και τηρείς τις προθεσμίες, μεταξύ άλλων σημαντικών σημείων.

Amazon: Νέα επένδυση 1,2 δισ. ευρώ στη Γαλλία

Συμπεριφορά

Αν έχετε τη σωστή νοοτροπία, ο Τζάσι είπε ότι θα πρέπει να είστε σε θέση να απαντήσετε με σιγουριά «ναι» στις ακόλουθες ερωτήσεις:

-Δουλεύετε σκληρά;

-Είστε περισσότερο «μπορώ να κάνω» παρά «δεν μπορώ»;

-Κάνετε αυτό που έχετε πει ότι θα κάνετε;

-Μπορείτε να εργαστείτε σε μια ομάδα;

Αυτές οι στρατηγικές είναι «τόσο απλές» και όμως συχνά παραβλέπονται, τόνισε.

«Οι άνθρωποι θα εκπλαγούν με το πόσο σπάνια οι άνθρωποι έχουν σπουδαία συμπεριφορά», πρόσθεσε, σημειώνοντας παράλληλα ότι «Νομίζω ότι κάνει μεγάλη διαφορά».

Οι ευκαιρίες

Ο ενθουσιασμός μπορεί να σας δώσει τη δυνατότητα να εκμεταλλευτείτε ευκαιρίες, όπως οι διευρυμένες αρμοδιότητες και τα προγράμματα κατάρτισης, επειδή θα νιώθετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση βγαίνοντας από τη ζώνη άνεσής σας και θα εμπιστεύεστε ότι μπορείτε να αντιμετωπίσετε τις όποιες προκλήσεις προκύψουν.

Ο Τζάσι ήταν μόλις 29 ετών όταν εντάχθηκε στην Amazon ως διευθυντής μάρκετινγκ το 1997. Πέντε χρόνια μετά την έναρξη της καριέρας του εκεί, κλήθηκε να γίνει ο πρώτος «σκιώδης» σύμβουλος του Μπέζος, ένας εν δυνάμει επικεφαλής του προσωπικού που συμμετέχει σε όλες τις συναντήσεις του CEO.

Αρκετοί από τους συναδέλφους του στην Amazon του είπαν να μην αποδεχτεί την προσφορά, αλλά ο Τζάσι είπε ότι επέλεξε να επικεντρωθεί στις θετικές πτυχές της εργασίας – και με την αποδοχή της, μπόρεσε να ενισχύσει τις ηγετικές του ικανότητες.

«Απλώς σκέφτηκα ότι αν δεν ήταν κάτι που θα λειτουργούσε είτε για τον Τζεφ είτε για μένα αν το δοκίμαζα για μερικούς μήνες, θα μπορούσα πάντα να δοκιμάσω κάτι άλλο, αλλά αν λειτουργούσε, δεν είχα ακούσει ποτέ για άλλη τέτοια δουλειά», είπε, προσθέτοντας ότι «Και ήταν απλά μια απίστευτη εμπειρία».

Πυρά από τους εργαζομένους

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ηγεσία της Amazon έχει δεχτεί πυρά για τη μεταχείριση των εργαζομένων στις αποθήκες κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 και για την καλλιέργεια μιας σκληρής εργασιακής κουλτούρας.

Πάντως, ο Τζάσι έχει αναγνωρίσει ότι η εταιρεία θα μπορούσε να βελτιώσει τη μεταχείριση των εργαζομένων της. «Νομίζω ότι αν έχεις μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων όπως εμείς… είναι σχεδόν σαν μια μικρή χώρα», δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής του GeekWire το 2021, σημειώνοντας με νόημα: «Υπάρχουν πολλά πράγματα που θα μπορούσες να κάνεις καλύτερα».

Ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε στην καριέρα σας, το να έχετε θετική στάση μπορεί να σας βοηθήσει να οικοδομήσετε ισχυρότερες σχέσεις στοω χώρο εργασίας. «Μαζεύετε υποστηρικτές και καθοδηγητές πολύ πιο γρήγορα», δήλωσε ο ίδιος.

Οι έρευνες έχουν επιβεβαιώσει τα οφέλη της θετικής στάσης στο χώρο εργασίας, καθότι μπορεί να σας κάνει πιο παραγωγικούς, να ενισχύσει τη δημιουργικότητα και να αποτρέψει την επαγγελματική εξουθένωση, μεταξύ άλλων πλεονεκτημάτων.

«Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που δεν μπορείτε να ελέγξετε στην επαγγελματική σας ζωή», δήλωσε ο Τζάσι, επισημαίνοντας: «Αλλά μπορείτε να ελέγξετε τη στάση σας».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη