Μείωση που ξεπέρασε το 1% καταγράφουν οι τιμές του χρυσού, καθώς το ράλι του χρυσού επιβραδύνθηκε  με τους επενδυτές να κατοχυρώνουν τα κέρδη τους. Η αγορά αναμένει την δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Federal Reserve για να διαμορφώσουν εικόνα για την πορεία της νομισματικής πολιτικής.

Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου υποχώρησε κατά 1,3% στα 2.389,39 δολάρια η ουγγιά. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν 1,4% στα 2.392,70 δολάρια.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Στο κόκκινο οι δείκτες – Πλήγμα από τις αυτοκινητοβιομηχανίες

«Όποτε έχετε ένα ράλι τόσο μεγάλο και έντονο όσο ο χρυσός, φυσικά μπορείτε να δείτε κάποια κέρδη» εξηγεί  ο Everett Millman, επικεφαλής αναλυτής αγοράς της Gainesville Coins, προσθέτοντας ότι αναμένει ότι ο χρυσός θα παγιωθεί και θα επανεξετάσει το επίπεδο των 2.300 δολαρίων.

Τα πρακτικά από τη συνεδρίαση πολιτικής της Fed τον Μάιο, που αναμένεται στις 18:00 GMT, θα μπορούσαν να παρέχουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη μετατόπιση της προσέγγισης.

Τα σχόλια της περιστερίσιας Fed στα πρακτικά που υπονοούν ότι είναι κοντά στην αντιμετώπιση του πληθωρισμού μπορεί να προσφέρουν οριακή υποστήριξη στον χρυσό, εξηγεί και προσθέτει μια δραματική μετατόπιση.

Πρόσφατα, τα οικονομικά στοιχεία δείχνουν πτωτική τάση στον ρυθμό του πληθωρισμού, αλλά οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ είπαν ότι η Fed θα πρέπει να περιμένει αρκετούς μήνες για να διασφαλίσει ότι ο πληθωρισμός είναι πραγματικά πίσω στο στόχο του 2% πριν μειώσει τα επιτόκια.

Το  ασήμι υποχώρησε 2,5% στα 31,15 δολάρια, αφού έφτασε σε υψηλό άνω των 11 ετών τη Δευτέρα.

Η πλατίνα υποχώρησε 0,4% στα 1.042,02 δολάρια και το παλλάδιο υποχώρησε 2,6% στα 999,07 δολάρια

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities