Με μικτά πρόσημα κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες όμως αφενός επηρεάζονται από τις πολιτικές εξελίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και αφετέρου από τις αυξημένες πιθανότητες, πλέον, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να προχωρήσει σε μείωση επιτοκίου τον Ιούνιο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,2%, με τον κλάδο της τεχνολογίας να κερδίζει 1%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,13% στις 8.359 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,28% στις 18.732 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,24% στις 8.112 μονάδες.

Υπό πίεση σήμερα και οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, καθώς η βρετανική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου National Grid σημειώνει πτώση 7% μετά την ανακοίνωση ενός επενδυτικού σχεδίου ύψους 60 δισ. στερλινών, το οποίο δεν ικανοποίησε την αγορά.

Επιφυλακτικότητα στο Λονδίνο

Την ίδια ώρα, η επιφυλακτικότητα στο Λονδίνο είναι έκδηλη, καθώς ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Rishi Sunak ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθούν γενικές εκλογές στις 4 Ιουλίου, δίνοντας τέλος σε μήνες εικασιών σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής εθνικών εκλογών. Όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα αναμένεται να χάσει από το αντιπολιτευόμενο κεντροαριστερό Εργατικό Κόμμα.

Επί ευρωπαϊκού εδάφους όμως, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Isabel Schnabel δήλωσε στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD ότι εάν τα εισερχόμενα στοιχεία επιβεβαιώσουν τις προοπτικές της τράπεζας, «είναι πιθανή μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο», δίνοντας στηρίξεις στους ευρωπαϊκούς δείκτες.

“Βλέπουμε αυτή τη στιγμή μια ελαφρά ανάκαμψη της οικονομίας στη ζώνη του ευρώ. Ταυτόχρονα, ο πληθωρισμός συνεχίζει να υποχωρεί. Επομένως, υπάρχει λόγος να ελπίζουμε ότι θα επιτύχουμε να επιστρέψουμε στη σταθερότητα των τιμών χωρίς να βιώσουμε ύφεση”, είπε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Χρηματιστήριο Αθηνών: Περιμένοντας την 20η Ιουνίου – Τα 3 αγκάθια για την αναβάθμιση σε ώριμες αγορές
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Όλο το ΧΑ περιμένει την 20η Ιουνίου – Τα 3 αγκάθια για την αναβάθμιση σε ώριμες αγορές

Mετά και την «κατάκτηση» της επενδυτικής βαθμίδας για το ελληνικό αξιόχρεο, ένα άλλο στοίχημα πλέον βρίσκεται στην ατζέντα όλων των εμπλεκομένων με τη Λ. Αθηνών