Ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι ξεκίνησαν τη διαδικασία μεταφοράς του Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ σε μια νέα φυλακή νωρίς την Τετάρτη, απορρίπτοντας την επιθυμία του να παραμείνει στη Νέα Υόρκη ετοιμάζοντας την έφεσή του, σύμφωνα με εκπρόσωπο του φυλακισμένου ιδρυτή της FTX.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει τον προορισμό του Μπάνκμαν Φριντ, αλλά πηγές τις οποίες επικαλείται το Wall Street Journal αναφέρουν ότι  ιδρυτής του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων ενημερώθηκε τις τελευταίες ημέρες ότι θα μεταφερόταν σε ομοσπονδιακό σωφρονιστικό ίδρυμα στη Mendota της Καλιφόρνια.

Ένας εκπρόσωπος του Ομοσπονδιακού Γραφείου Φυλακών αρνήθηκε να σχολιάσει τη μεταφορά του Μπάνκμαν-Φριντ, λέγοντας οι τοποθεσίες των κρατουμένων αποκαλύπτονται μόνο μετά την ολοκλήρωση της μεταγωγής.

Κρυπτονομίσματα: Πόσο κοστίζει μια απάτη: 4 μήνες για τον Ζάο – 25 χρόνια για τον Μπάνκμαν

Η διαδικασία της έφεσης

Τον Μάρτιο, ο Μπάνκμαν -Φριντ καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκιση για τη διάπραξη μιας από τις μεγαλύτερες οικονομικές απάτες στην ιστορία των ΗΠΑ.

Από το περασμένο καλοκαίρι, βρίσκεται στη φυλακή στη Νέα Υόρκη. Τον Απρίλιο, οι δικηγόροι του ζήτησαν να του επιτραπεί να παραμείνει στο Metropolitan Detention Centre στο Μπρούκλιν, προκειμένου να βοηθήσει στην προετοιμασία της δικογραφίας για την έφεσή του.

Οι ίδιες πηγές  αναφέρουν ότι ο πάλαι ποτέ βασιλιάς των crypto, Fried έμαθε για την επικείμενη μεταγωγή του πριν από αρκετές ημέρες,  και τον ξύπνησαν νωρίς την Τετάρτη προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Η Mendota, που βρίσκεται νοτιοανατολικά του Σαν Φρανσίσκο, φιλοξενεί τόσο μια φυλακή μεσαίας ασφαλείας όσο και μία ελάχιστης ασφάλειας. Δεν ήταν αμέσως σαφές σε ποιες από τις εγκαταστάσεις μετήχθη, αλλά λόγω της διάρκειας της ποινής του, ο ιδρυτής του FTX είναι πιθανό να τοποθετηθεί αρχικά στη φυλακή μεσαίας ασφαλείας, σύμφωνα με τις ομοσπονδιακές κατευθυντήριες γραμμές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή