Με τη νέα εταιρική εικόνα η οποία παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης 22 Μαΐου, η Protergia ξεκινά ένα νέο ταξίδι στον κόσμο της ενέργειας, με στόχο την παροχή σύγχρονων και αποδοτικών ενεργειακών λύσεων.

Η Protergia είναι σήμερα η ναυαρχίδα του κλάδου Ενέργειας της MYTILINEOS, που αποτελεί τη μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία ενέργειας στην Ελλάδα και προσφέρει υπηρεσίες και συνδυαστικά προϊόντα ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου, σε περισσότερες από 500.000 παροχές. Είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός ενέργειας στην Ελλάδα, με τη συνολική παραγωγή τόσο από τις θερμικές, όσο και από τις ανανεώσιμες μονάδες να ανέρχεται σε 8,4 TWh, ποσότητα που αντιστοιχεί στο 18% της συνολικής ζήτησης.

Στα 255,6 εκατ. η αξία της συναλλαγής για το placement της Mytilineos – Πόσες μετοχές ελέγχει ο Μυτιληναίος

Η Protergia παράγει σήμερα σχεδόν το 1/5 της ενέργειας της χώρας. Είναι ο μεγαλύτερος ιδιώτης προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα με συνολικό μερίδιο αγοράς 16,7% και ειδικότερα με ποσοστό στη μέση τάση 18,2% και στην υψηλή τάση 38,6%.

Ο Γιάννης Καλαφατάς, Chief Executive Director, Energy της MYTILINEOS, τόνισε πως «η Protergia είναι ο πλέον ολοκληρωμένος πάροχος, που κάνει τα πάντα γύρω από την ενέργεια. Όλα για την ενέργεια λοιπόν αλλά και ενέργεια για όλους. Αναπτύσσουμε και κατασκευάζουμε assets που παράγουν ενέργεια, παράγουμε ενέργεια μέσα από ένα ισχυρό και διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο, γνωρίζουμε τη διαχείριση της ενέργειας και το κάνουμε με εντυπωσιακή αποτελεσματικότητα.»

Η Βίβιαν Μπουζάλη, Chief Corporate Affairs & Communication Officer της MYTILINEOS σχολίασε πως τα επιτεύγματα της Protergia έχουν προσδώσει κύρος και αξιοπιστία, αλλά και σιγουριά. «Όλα αυτά έχουν σημασία γιατί πρέπει να απαντήσουμε σε μια νέα γενιά καταναλωτών. Είναι πιο απαιτητικοί. Πιο προηγμένοι τεχνολογικά. Και τελικά, πιο έμπειροι. Που έχοντας προσωπική εμπειρία και από την τεχνητή νοημοσύνη, θέλουν να δουν πώς θα την αξιοποιήσουμε στην ενέργεια προς όφελός τους.»

Διαθέτει ένα ισχυρό Energy Management που αφορά πέρα από τη διαχείριση και λειτουργία των θερμικών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής ισχύος, στο market bidding & non-physical power trading, στη διαχείριση της παραγόμενης ενέργειας, καθώς και 3rd parties PPAs, στη διαχείριση ΦΟΣΕ και στη δημιουργία πράσινων VBL προϊόντων.

Με την νέα στρατηγική και ταυτότητα η Protergia φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια συνολική πλουραλιστική εμπειρία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια