Σε χρήση παραδίδεται απο αύριο η νέα γέφυρα του Ευήνου ποταμού μετα τα εγκαίνια που έγιναν σήμερα παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα, του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Υποδομές, Νίκου Ταχιάου, του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη και του δημάρχου Ναυπακτίας Βασίλειου Γκίζα.

Η γέφυρα είχε καταστραφεί ολοσχερώς τον Δεκέμβριο του 2021, από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που είχαν πλήξει την Αιτωλοακαρνανία.

Σταϊκούρας: Προτεραιότητα η επέκταση του Μετρό στη βορειοδυτική Θεσσαλονίκη

Οπως δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών η νέα οδική γέφυρα του Ευήνου, «δίνει οριστική λύση στην επανασύνδεση της παλαιάς εθνικής οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων και αποκαθιστά την ομαλή πρόσβαση στους οικισμούς που βρίσκονται στις εκβολές του ποταμού», και πρόσθεσε ότι στις 31 Ιανουαρίου είχε προηγηθεί η παράδοση του Οδικού Άξονα Άκτιο – Αμβρακία.

Ο κ. Σταϊκούρας συμπλήρωσε ότι η νέα γέφυρα κατασκευάστηκε μέσα σε έναν χρόνο, στο ίδιο σημείο με την παλαιά, αλλά με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές ανθεκτικότητας, ενώ στο έργο προβλέπεται η ανακατασκευή όλων των αναγκαίων υδραυλικών έργων προστασίας των βάθρων και διευθέτησης του ποταμού για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής.

Οπως είπε επίσης, πριν από λίγες ημέρες εντάχθηκαν για χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή 2021 – 2027», τα αντιπλημμυρικά έργα και τα έργα ύδρευσης των περιοχών Αμβρακίας – Αμφιλοχίας και Βάλτου.

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος σημείωσε απο την πλευρά του ότι «οι κυβερνήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, από το 2019 μέχρι σήμερα, έχουν αποδείξει με πράξεις ότι μπορούν υπεύθυνα και πάρα πολύ σύντομα να σχεδιάζουν και να υλοποιούν έργα, που επιβάλλεται να εκτελεστούν για την αντιμετώπιση των συνεπειών των απρόβλεπτων φυσικών φαινομένων.

Για εμάς, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, αυτό είναι εξίσου σημαντικό όσο η κατασκευή νέων έργων, αλλά και η συντήρηση των υφιστάμενων. Συνεπώς, αποτελεί και έναν από τους βασικούς στόχους, που έχουμε θέσει με τον Υπουργό, Χρήστο Σταϊκούρα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κατασκευές