Στην έκδοση ομολόγων γεν προχώρησαν εκδότες από το εξωτερικό με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων πέντε ετών καθώς αναζητούν  φθηνά κεφάλαια πριν από την αναμενόμενη αύξηση των επιτοκίων από την Τράπεζα της Ιαπωνίας.

Η Lloyds Banking Group Plc άντλησε 33,9 δισεκατομμύρια γεν (216 εκατ. δολάρια) την Παρασκευή. Είχαν προηγηθεί  οι KKR & Co. και η  Deutsche Bank που εξέδωσαν ομόλογα γεν. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg από την αρχή του μήνα ξένες χρηματοοικονομικές εταιρείες άντλησαν  477, 3 δισ. γεν, το υψηλότερο από το 2019.

Wall Street: Κλυδώνισε την αγορά o Dow Jones και «έσβησε» την Nvidia

Οι πωλήσεις ομολόγων σε γεν ήταν ραγδαίες καθώς το κόστος δανεισμού αυξάνει στην Ιαπωνία, με την απόδοση του 10ετούς κρατικού χρέους να σκαρφαλώνει πάνω από το 1% αυτή την εβδομάδα για πρώτη φορά από το 2012.

Αν και αυτό είναι χαμηλό σε σύγκριση με ισοδύναμες αποδόσεις όπως το 4,47% για τα 10ετές αμερικανικό ομόλογο, οι δανειολήπτες θέλουν να λάβουν κεφάλαια σε γεν προτού αυξηθεί υπερβολικά το κόστος του χρέους. Για τους Ιάπωνες επενδυτές, τα ομόλογα σε γεν που εκδίδονται από εταιρείες του εξωτερικού προσφέρουν συχνά  premium (ασφάλιστρο) σε σχέση με τα εγχώρια εταιρικά ομόλογα.

Οι ομολογιακοί τίτλοι σε γεν που έχουν εκδώσει οι ξένες εταιρείες έχουν προσφέρει ένα  κουπόνι 1,46% κατά μέσο όρο από την αρχή του 2024. Τα ιαπωνικά εταιρικά ομόλογα προσέφεραν απόδοση 1,096% , σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Χρηματιστήριο Αθηνών: Περιμένοντας την 20η Ιουνίου – Τα 3 αγκάθια για την αναβάθμιση σε ώριμες αγορές
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Όλο το ΧΑ περιμένει την 20η Ιουνίου – Τα 3 αγκάθια για την αναβάθμιση σε ώριμες αγορές

Mετά και την «κατάκτηση» της επενδυτικής βαθμίδας για το ελληνικό αξιόχρεο, ένα άλλο στοίχημα πλέον βρίσκεται στην ατζέντα όλων των εμπλεκομένων με τη Λ. Αθηνών