Ανοδικά κινήθηκαν οι αγορές της Ασίας, λαμβάνοντας σημαντική ώθηση από τα μάκρο της Κίνας, ενώ οι συναλλαγές ήταν χαμηλότερες λόγω της αργίας στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο δείκτης αναφοράς CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας κέρδισε 0,21%, ενώ ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 0,4%. Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο 0,22% και ο Topix κέρδισε 0,3%, ανακάμπτοντας από τις απώλειες της Παρασκευής.

Στο +112% η μετοχή της μονάδας ηλεκτροκίνητων της Evergrande μετά την ανακοίνωση εύρεσης αγοραστή

Ο Kospi της Νότιας Κορέας έκλεισε περίπου 0,5% υψηλότερα, ενώ ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq έκλεισε σταθεροποιητικά. Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας κέρδισε 0,8%, κλείνοντας ένα θετικό σερί τεσσάρων ημερών.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Kaisa έκλεισαν κατά 4% υψηλότερα μετά την αναβολή της ακρόασης εκκαθάρισης. Το δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ φέρεται να ανέβαλε μια ακρόαση για μια αίτηση που ζητούσε την εκκαθάριση της εταιρείας μέχρι τις 24 Ιουνίου.

Η ακρόαση αφορά τη μη πληρωμή των τίτλων λήξης 2023 με ανεξόφλητο κεφάλαιο 750 εκατ. δολαρίων, με τη Citicorp International, διαχειριστή μεγάλης ομάδας ομολογιούχων, να ενεργεί ως αναφέρων από τον Μάρτιο, σύμφωνα με το Reuters.

Μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, τα βιομηχανικά κέρδη της Κίνας μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου αυξήθηκαν κατά 4,3% σε ετήσια βάση στα 2,09 τρισ. γιουάν (288,6 δισ. δολάρια). Ο ρυθμός αύξησης ήταν με ίδιος με αυτόν του πρώτου τριμήνου.

Οι αριθμοί βιομηχανικών κερδών περιλαμβάνουν εταιρείες που έχουν ετήσια έσοδα τουλάχιστον 20 εκατ. γιουάν.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι οι ασιατικές αγορές αναμένουν περισσότερα οικονομικά στοιχεία από την Κίνα και την Ινδία αργότερα αυτή την εβδομάδα. Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο θα ανακοινώσει την επίσημη ανάγνωση του δείκτη των διαχειριστών αγορών την Παρασκευή, ενώ η Ινδία θα δημοσιεύσει τους αριθμούς του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος του τέταρτου τριμήνου.

Η Αυστραλία θα ανακοινώσει επίσης τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Απριλίου την Τετάρτη, με τους αναλυτές της ING να αναμένουν μια «μέτρια πτώση».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Ανακάμπτουν οι αγορές, στο επίκεντρο Γαλλία και ΒοΕ
Αγορές |

Ανακάμπτουν οι ευρωαγορές, στο επίκεντρο Γαλλία και ΒοΕ

Ανοδικά κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να προσπαθούν να αφήσουν πίσω τους το αρνητικό κλίμα από την περασμένη εβδομάδα ενώ αναμένουν την απόφαση για τα επιτόκια από την Τράπεζα της Αγγλίας. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,3%, με τον κλάδο των ταξιδιών να κερδίζει 1,2%. Ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει […]