Η τιμή της μετοχής της China Evergrande New Energy Vehicle Group υπερδιπλασιάστηκε τη Δευτέρα, καθώς η διαπραγμάτευση της μετοχής συνεχίστηκε, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι οι εκκαθαριστές της συμφώνησαν εκ μέρους των βασικών μετόχων να πουλήσουν ένα μερίδιο στην εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων.

Η μετοχή της προβληματικής μονάδας ανάπτυξης ηλεκτρικών οχημάτων της China Evergrande εκτινάχθηκε έως και 113% στα 0,81 δολάρια Χονγκ Κονγκ, το υψηλότερο επίπεδό τους από τις 22 Σεπτεμβρίου, αποτελώντας τον κορυφαίο κερδισμένο στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, ενώ πριν από αυτό είχαν αυξηθεί κατά 79%, μετά τη διακοπή των συναλλαγών στις 17 Μαΐου.

Evergrande: Βρέθηκε αγοραστής για την μονάδα ηλεκτρικών οχημάτων

Η μη δεσμευτική συμφωνία από τους εκκαθαριστές που ενεργούν για την China Evergrande Group, την Evergrande Health Industry και την Acelin Global προβλέπει ότι ένας τρίτος αγοραστής θα αποκτήσει μερίδιο 29% στη μονάδα, με δικαίωμα προαίρεσης για 29,5% επιπλέον, ανέφερε η εταιρεία την Κυριακή.

Οι τρεις αυτοί μέτοχοι κατέχουν συνολικά το 58,5% της «ταλαιπωρημένης» μονάδας, το εργοστάσιο της οποίας στη βόρεια πόλη Τιαντζίν σταμάτησε την παραγωγή στις αρχές του 2024. Η New Energy Vehicle Group ανέφερε ότι στους όρους συμπεριλαμβάνεται επίσης ότι ο δυνητικός αγοραστής θα παράσχει πιστωτική γραμμή για τη χρηματοδότηση της λειτουργίας και της επιχειρηματικής της ανάπτυξης.

Την περασμένη εβδομάδα, η China Evergrande New Energy Vehicle δήλωσε ότι είχε λάβει επιστολή από τοπικούς διοικητικούς φορείς που απαιτούσε την επιστροφή 1,9 δισ. γιουάν (262 εκατ. δολάρια) σε επιδοτήσεις και κίνητρα, καθώς δεν είχε καταφέρει να ξεκινήσει την μαζική παραγωγή οχημάτων.

Νωρίτερα φέτος, η China Evergrande, η πιο υπερχρεωμένη εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων στον κόσμο, τέθηκε υπό εκκαθάριση αφού δεν μπόρεσε να προσφέρει ένα συγκεκριμένο σχέδιο αναδιάρθρωσης, περισσότερα από δύο χρόνια μετά την αθέτηση των υπεράκτιων χρεών της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή