Με τον ΟΤΕ να βρίσκεται και πάλι πάνω από τα 14 ευρώ, το χρηματιστήριο Αθηνών προσπαθεί συντηρήσει το θετικό του πρόσημο, αλλά με τις συναλλαγές να είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα, δεδομένων των αργιών σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,57% στις 1.486,10 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 32,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 6,6 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,75% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.608,08 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός κέρδη 0,77% στις 1.314,56 μονάδες.

Χαμηλά οι συναλλαγές

Σαφώς σε μια συνεδρίαση που χρειάστηκαν πάνω από τρεις ώρες διαπραγμάτευσης για να ξεπεράσει ο τζίρος τα 30 εκατ. ευρώ, τα όποια συμπεράσματα είναι επισφαλή. Εντούτοις, στα θετικά είναι ότι ο ΟΤΕ ανακαταλαμβάνει τα 14 ευρώ, ενώ και ο Μυτιληναίος δείχνει να καλύπτει το χαμένο έδαφος της επομένης του placement.

Σαφώς η αγορά έχει κάποια κόπωση χωρίς παρόλα αυτά να υπάρχουν υπερβολές στην κίνηση γεγονός που θα αύξανε τις πιθανότητες για μία μεγάλη κορυφή. Πλέον, σύμφωνα με τη Fast Finance, η αντίσταση είναι στη ζώνη των 1.490-1.500 μονάδων, η οποία χρειάζεται και κατοχύρωση σε κλείσιμο και αύξηση τζίρου αν θέλει η αγορά να δοκιμάσει το 1.540 επίπεδο. Οι 1.469 μονάδες είναι κοντινή στήριξη που διάσπαση θα μπορούσε να μας φέρει στις 1.460 ή στις 1.438 μονάδες.

Σε επίπεδο FTSE 25, οι 3.553 είναι κοντινή σημαντική στήριξη που μόνο διάσπαση μπορεί να μας φέρει στις 3.500 ή στις 3.468 μονάδες. Οι 3.610 και 3.630 είναι κοντινές αντιστάσεις και μόνο κατοχύρωση του δεύτερου σε κλείσιμο μπορεί να δώσει άμεσα συνέχιση της κίνησης. Η επιθετική τάση ανετράπη και στον τραπεζικό, που χρειάζεται κλείσιμο πάνω από τις 1.325 μονάδες (κύρια αντίσταση) για να την αποκτήσει και πάλι. Οι 1.274 μονάδες είναι κοντινή στήριξη που κατοχύρωση θα μπορούσε να δώσει σημαντικότερη διόρθωση προς τις 1.240 μονάδες.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, ο ΟΤΕ κερδίζει 2,18%, με τις Μυτιληναίος, Motor Oil, Eurobank, ΕΥΔΑΠ και ΔΕΗ να ακολουθούν με άνοδο που ξεπερνά το 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Σαράντης, Πειραιώς, Εθνική, ΕΛΧΑ, ΟΠΑΠ, Coca Cola, Jumbo, Alpha Bank, Λάμδα, Ελλάκτωρ και Τέρνα Ενεργειακή.

Στον αντίποδα, σε αρνητικά εδάφη βρίσκονται οι Quest, Titan, Aegean, ΓΕΚ Τέρνα, Βιοχάλκο και Cenergy, χωρίς όμως καμία να χάνει πάνω από 1%. Χωρίς μεταβολή είναι οι Autohellas και Ελληνικά Πετρέλαια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Περιμένοντας την 20η Ιουνίου – Τα 3 αγκάθια για την αναβάθμιση σε ώριμες αγορές
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Όλο το ΧΑ περιμένει την 20η Ιουνίου – Τα 3 αγκάθια για την αναβάθμιση σε ώριμες αγορές

Mετά και την «κατάκτηση» της επενδυτικής βαθμίδας για το ελληνικό αξιόχρεο, ένα άλλο στοίχημα πλέον βρίσκεται στην ατζέντα όλων των εμπλεκομένων με τη Λ. Αθηνών