Να αφήσει πίσω του τη μίνι διόρθωση της προηγούμενης εβδομάδας προσπαθεί σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο όμως επηρεάζεται από τις αργίες σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες αποτυπώνονται στο χαμηλό τζίρο από τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης ήδη.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,76% στις 1.488,87 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 3,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 0,9 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,91% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.613,64 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός κέρδη 1,13% στις 1.319,20 μονάδες.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Οριακές διακυμάνσεις στις αγορές, αργία στο Λονδίνο

Παραμένει το ενδιαφέρον των ξένων

Η εβδομάδα που πέρασε έβγαλε μίνι διόρθωση μετά από αρκετές εβδομάδες με τον στόχο των 1.500 μονάδων να χρειάζεται αύξηση τζίρου και κατοχύρωση για να δούμε άμεσα συνέχιση, επισημαίνει ο Ηλίας Ζαχαράκης της Fast Finance. Η τάση σε εβδομαδιαίο καλά κρατάει παρόλα αυτά ο γενικός δείκτης θα μπορούσε να διορθώσει με πλάγια κίνηση προς την ζώνη των 1.440 μονάδων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μπορεί να είδαμε μικρή διόρθωση, παρόλα αυτά έχουμε συνέχιση των στοχευμένων τοποθετήσεων μέσω πακέτων σε επιλεγμένες εταιρίες από πλευράς ξένων θεσμικών. Αυτό δείχνει ότι την αγορά συνεχίζουν και την βλέπουν μεσομακροπρόθεσμα, με τους αγοραστές να διψάνε για τοποθετήσεις εκτός ταμπλό στην ρηχή αγορά μας.

Έτσι λοιπόν η διάθεση του 5% του Μυτιληναίου είναι ένα σημαντικό γεγονός για την αγορά και μάλιστα προμηνύει εξελίξεις, κατά τον κ. Ζαχαράκη. Η μελλοντική είσοδος στο αγγλικό χρηματιστήριο ετοιμάζεται και το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Μυτιληναίος έχει σχέδιο για τα μετρητά που εισέπραξε. Τα αποτελέσματα φαίνεται να δικαιολογούν εύκολα τις αποτιμήσεις ενώ η ελληνική αγορά είναι σαφώς φτηνότερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Eurobank, ΔΕΗ, Πειραιώς, Εθνική, Ελλάκτωρ, ΟΤΕ και Jumbo κρατούν σε υψηλότερα επίπεδα, καθώς σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν το 1%, ενώ κοντά στο +1% είναι και οι Coca Cola, ΟΠΑΠ, ΕΛΧΑ και Alpha Bank.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι Λάμδα, Motor Oil, Cenergy, Μυτιληναίος, Σαράντης, ΕΥΔΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Autohellas, Quest, ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή και Βιοχάλκο. Χωρίς μεταβολή είναι η Aegean, ενώ ο Τιτάνας χάνει μόλις 0,31%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Περιμένοντας την 20η Ιουνίου – Τα 3 αγκάθια για την αναβάθμιση σε ώριμες αγορές
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Όλο το ΧΑ περιμένει την 20η Ιουνίου – Τα 3 αγκάθια για την αναβάθμιση σε ώριμες αγορές

Mετά και την «κατάκτηση» της επενδυτικής βαθμίδας για το ελληνικό αξιόχρεο, ένα άλλο στοίχημα πλέον βρίσκεται στην ατζέντα όλων των εμπλεκομένων με τη Λ. Αθηνών