Μπλόκο στις αφίξεις τουριστών επέβαλε από σήμερα το πρωί το νησί Κάπρι της Ιταλίας, ένας από τους δημοφιλέστερους θερινούς προορισμούς σε όλη την Ευρώπη, λόγω βλάβης στο σύστημα υδροδότησης που έχει αφήσει το νησί νερό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, το πασίγνωστο νησί Κάπρι στα ανοιχτά της Νάπολης αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα υδροδότησης από την Πέμπτη λόγω βλάβης.

Παρόλο που η ανάδοχος εταιρεία δηλώνει πως τα απαραίτητα έργα ολοκληρώθηκαν, σε διάφορες περιοχές του νησιού λείπει το πόσιμο νερό.

Έτσι ο δήμαρχος προέβη σε διάταξη που απαγορεύει τις αφίξεις τουριστών, κάνοντας λόγο για «εκρηκτική υγειονομική κατάσταση».

Ουρές στο λιμάνι της Νάπολης

Οι κάτοικοι του νησιού συνεχίζουν να μετακινούνται ελεύθερα.

Αποτέλεσμα είναι να έχουν σχηματιστεί τεράστιες ουρές στο λιμάνι της Νάπολης.

Ο δήμαρχος του Κάπρι έβαλε τέλος στις αφίξεις τουριστών στο νησί

Η γοητεία του Κάπρι έχει κατακτήσει και εμπνεύσει αυτοκράτορες, καλλιτέχνες, συγγραφείς, σχεδιαστές μόδας, αριστοκράτες και κοινούς θνητούς, ακόμη και τον μεγαλύτερο επικό ποιητή, τον Όμηρο.

Στις παραλίες του Κάπρι είναι που τοποθέτησε τις μυθικές Σειρήνες να μαγεύουν με το τραγούδι τους όσους ναυτικούς διέπλεαν τον κόλπο της Νάπολης. Κι από τότε το νησί φαίνεται πως δεν έπαψε να μαγεύει τους επισκέπτες του και να συντηρεί τον μύθο του.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός