Ασιατικά χρηματιστήρια: Μικρά κέρδη – Άλμα άνω του 2% στον CSI 300 της Κίνας

Ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσε άνοδο άνω του 2%, αλλά ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 0,4%

Ασιατικά χρηματιστήρια: Μικρά κέρδη – Άλμα άνω του 2% στον CSI 300 της Κίνας

Ανοδικά, ως επί το πλείστον, κινήθηκαν οι αγορές της Ασίας σήμερα, καθώς οι επενδυτές ικανοποιήθηκαν από τις νέες εξαγγελίες των αρχών της Κίνας το Σαββατοκύριακο, ενώ αναμένουν και μια σειρά από οικονομικά στοιχεία αυτή την εβδομάδα από την περιοχή.

Δείκτες

Ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσε άνοδο άνω του 2%, αλλά ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 0,4%.

Ο δείκτης Hang Seng Mainland Properties κέρδισε πάνω από 3%, ενώ ο δείκτης Hang Seng Tech σημείωσε πτώση 0,7%.

Στις υπόλοιπες αγορές, ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας κέρδισε 0,47% και έκλεισε στις 8.252,8 μονάδες. Οι αγορές της Ταϊβάν σημείωσαν άνοδο 0,32% στις 22.975,29 μονάδες.

Ο δείκτης Kospi της Νότιας Κορέας κέρδισε περίπου 1% για να τερματίσει στις 2.623,29 μονάδες, ενώ ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq έκλεισε σχεδόν σταθερός στις 770,26 μονάδες.

Η αγορά της Ιαπωνίας ήταν κλειστή λόγω διακοπών.

Η Κίνα

Ο υπουργός Οικονομικών της Κίνας, Λαν Φοάν, σε μια πολυαναμενόμενη συνέντευξη Τύπου το Σάββατο άφησε να εννοηθεί ότι έρχονται περισσότερες εκδόσεις χρέους εν μέσω προσπαθειών για τη στήριξη της οικονομίας, δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση έχει «σχετικά μεγάλο» περιθώριο για να αυξήσει το έλλειμμα.

Οι ανησυχίες της Κίνας για τον αποπληθωρισμό ενισχύθηκαν τον Σεπτέμβριο με τις τιμές καταναλωτή να αυξάνονται με τον βραδύτερο ρυθμό των τελευταίων τριών μηνών στο 0,4% από πέρυσι, ενώ ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων έξι μηνών, ήτοι 2,8%.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Goldman Sachs αύξησε την πρόβλεψή της για το ΑΕΠ της Κίνας το 2024 στο 4,9% από 4,7%, επικροτώντας τις «πιο ισχυρές και συντονισμένες» πολιτικές τόνωσης που προέκυψαν από τις δύο συνεντεύξεις τύπου υψηλού επιπέδου την περασμένη εβδομάδα.

Οι Κινέζοι φορείς χάραξης πολιτικής «έκαναν μια στροφή στη διαχείριση της πολιτικής και αύξησαν την εστίασή τους στην οικονομία», ανέφερε η Goldman.

OT Originals

Περισσότερα από Ασία

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο