array(5) {
  ["ai_cats"]=>
  array(1) {
    [0]=>
    string(20) "Business and Finance"
  }
  ["ai_subcats"]=>
  array(2) {
    [0]=>
    string(8) "Business"
    [1]=>
    string(16) "Apparel Industry"
  }
  ["ai_tone"]=>
  string(8) "negative"
  ["ai_dv_cat1"]=>
  string(8) "Business"
  ["ai_dv_cat2"]=>
  string(24) "Negative News: Financial"
}

Nike: Και απολύσεις εργαζομένων και μείωση πωλήσεων

Τα έσοδα της Nike στον τομέα των αθλητικών ειδών συρρικνώθηκαν κατά διψήφιο ποσοστό

Nike: Και απολύσεις εργαζομένων και μείωση πωλήσεων

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του ot.gr στην Google

Τα σχέδιά της για περικοπές θέσεων εργασίας και τις εκτιμήσεις της για περαιτέρω μείωση των εσόδων για το επόμενο έτος ανακοίνωσε η Nike, καθώς οι πωλήσεις των παπουτσιών και των αθλητικών της ειδών παρουσιάζουν στάσιμο ρυθμό στις μεγάλες της αγορές, όπως οι ΗΠΑ και η Κίνα.

Η πρόβλεψή της για το τρέχον οικονομικό έτος, το οποίο ξεκίνησε τον Ιούνιο, μιλά για πιθανή μείωση κατά δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με όσα επισήμανε η εταιρεία κατά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου την Πέμπτη.

Απολύσεις από τη Nike

Η αμερικανική εταιρεία σκοπεύει να μειώσει το εργατικό δυναμικό των 73.000 υπαλλήλων της στο πλαίσιο ενός νέου προγράμματος περικοπής κόστους 2,5 δισ. δολαρίων.

Ενώ σχεδιάζει να ανοίξει μια νέα εγκατάσταση (campus) στο Μπενγκαλούρου της Ινδίας και να συγχωνεύσει τις γεωγραφικές της διευθύνσεις από τέσσερις σε τρεις.

«Το μέλλον θα ανήκει στις εταιρείες που μπορούν να κινούνται ταχύτερα, να εξυπηρετούν τους αθλητές και τους καταναλωτές πιο τοπικά και να επενδύουν πιο επιθετικά στην καινοτομία. Για να το πετύχει αυτό, η Nike πρέπει να κάνει αλλαγές ώστε να γίνει μια πιο ευέλικτη, αποδοτική και επικεντρωμένη στον αθλητή εταιρεία», υπογράμμισε οδιευθύνων σύμβουλος Έλιοτ Χιλ σε σημείωμα προς τους εργαζομένους.

Οι μετοχές υποχώρησαν κατά 6,6% στο χαμηλότερο επίπεδό τους από το 2013 στις μετασυνεδριακές συναλλαγές, επιδεινώνοντας μια πτώση που έχει μειώσει την αξία της Nike κατά περισσότερο από το μισό τον τελευταίο χρόνο.

Αργεί η ανάκαμψη

Τα αποτελέσματα έρχονται καθώς ο Χιλ ετοιμάζεται να συμπληρώσει δύο χρόνια στη θέση του, επιδιώκοντας μια στρατηγική ανάκαμψης, αφού η εταιρεία υπέφερε από την υπερβολική εξάρτηση από κλασικά εμπορικά σήματα και έχασε χώρο στα ράφια των καταστημάτων λιανικής όταν έδωσε έμφαση στις απευθείας πωλήσεις.

Τα έσοδα το πρώτο τρίμηνο που έληξε τον Αύγουστο ανήλθαν συνολικά σε 11,2 δισ. δολάρια, σημειώνοντας πτώση 4% σε ετήσια βάση και χειρότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που συνέλεξε η Visible Alpha. Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν κατά 2% στα 712 εκατ. δολάρια.

Οι πωλήσεις πραγματοποίησαν βουτιά 22% στην Κίνα, όπου οι εγχώριες ανταγωνιστικές εταιρείες, οι οποίες ξεκίνησαν ως κατασκευαστές για δυτικά σήματα, έχουν πιέσει το μερίδιο αγοράς της Nike.

«Τα έσοδα της Nike στον τομέα των αθλητικών ειδών συρρικνώθηκαν επίσης κατά διψήφιο ποσοστό», δήλωσε ο Χιλ στους αναλυτές. Μια άλλη πηγή αδυναμίας ήταν η σειρά Jordan (παπούτσια μπάσκετ και ένδυση), η οποία φέρει το όνομα του πρώην αστέρα του ΝΒΑ.

Το πρόγραμμα «Pace»

«Με τα υποδήματα του brand Jordan, πρόκειται να επιστρέψουμε στην ηγεσία του μοντέλου τεχνητής έλλειψης που εμείς δημιουργήσαμε. Απλά πράγματα, έχουμε υπερπροσφέρει τα εμβληματικά ρετρό προϊόντα μας, απαιτώντας από αυτά να κάνουν πάρα πολλά», δήλωσε ο Hill στους αναλυτές.

Η Nike ανέφερε ότι το νέο πρόγραμμα περικοπής κόστους, με την ονομασία «Pace», αναμένεται να εξοικονομήσει 2,5 δισ. δολάρια μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Δεν αποκάλυψε πόσες ή πού θα γίνουν οι περικοπές θέσεων εργασίας. Όσον αφορά τις εγκαταστάσεις στο Μπενγκαλούρου, ο Χιλ περιέγραψε την Ινδία ως «μια σημαντική αγορά ανάπτυξης και κατασκευαστικό κόμβο για τη Nike, με ισχυρές δυνατότητες και πρόσβαση σε ταλέντο».

«Καθώς αλλάζουμε το πώς και το πού εργαζόμαστε, η Nike θα απαιτεί λιγότερους ρόλους με την πάροδο του χρόνου», πρόσθεσε ο επικεφαλής. «Αυτές οι αποφάσεις αφορούν την ανακατεύθυνση των επενδύσεων προς τους τομείς που είναι πιο κρίσιμοι για την επιτυχία: την καινοτομία προϊόντων, την αφήγηση της ιστορίας του brand, τη σύνδεση με τον καταναλωτή, τον αθλητισμό και την ανάπτυξη».

OT Originals
Περισσότερα από World

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Χρήστος Κολώνας

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Μέτοχος: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Cookies