
Tο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας του ΑΔΜΗΕ στον Άγιο Στέφανο επισκέφθηκαν σήμερα Δευτέρα του Πάσχα, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός, κ. Νίκος Τσάφος.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους, αντάλλαξαν ευχές με τους εργαζόμενους του Κέντρου και τους ευχαρίστησαν για τις προσπάθειες που κατέβαλλαν τις ημέρες του Πάσχα ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του συστήματος ηλεκτροδότησης της χώρας.
Να σημειωθεί ότι η φετινή πρόκληση ευστάθειας του συστήματος ήταν πολλαπλή, λόγω καιρικών συνθηκών και θερμοκρασιών, αλλά και σύμπτωσης Ορθόδοξου και Καθολικού Πάσχα. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ και ΡΑΑΕΥ, έλαβε τα αναγκαία νομοθετικά μέτρα και μερίμνησε για την ετοιμότητα και την συνέργεια όλων των εμπλεκόμενων μερών του μηχανισμού.
Παπασταύρου: Άντεξε το σύστημα ηλεκτροδότησης
Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σταύρος Παπασταύρου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σήμερα, Δεύτερη μέρα του Πάσχα, ήλθαμε με τον Υφυπουργό κ. Τσάφο στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας του ΑΔΜΗΕ στον Άγιο Στέφανο, για να τιμήσουμε και να ευχαριστήσουμε τους εργαζόμενους που κατέστησαν δυνατό να απολαύσουμε απρόσκοπτα όλοι μας, τις ημέρες του Πάσχα. Τόσο χθες όσο και σήμερα, το σύστημα ηλεκτροδότησης της χώρας μας αντιμετώπισε προκλήσεις, λόγω της υψηλής παραγωγής και της χαμηλής κατανάλωσης, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε υπερφόρτωση. Ωστόσο, αυτό δεν συνέβη χάρη στο συντονισμό όλων των εμπλεκομένων φορέων και στις προσπάθειες των εργαζόμενων σε ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ και ΡΑΑΕΥ. Τόσο οι εργαζόμενοι στην ενέργεια, όσο και τα στελέχη στα σώματα ασφαλείας, το ιατρικό προσωπικό στα νοσοκομεία και οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μεταφορές, εργάζονται με αίσθημα καθήκοντος, κάθε μέρα, ακόμα και το Πάσχα, μακριά από τις οικογένειές τους για να μπορούμε όλοι μας να απολαμβάνουμε τις Άγιες ημέρες. Τους ευχαριστούμε! Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά σε όλες και όλους!».


Latest News

Σε 2 εβδομάδες ο οδικός χάρτης για απεξάρτηση από τη ρωσική ενέργεια
Ο Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μίλησε στη Σύνοδο Κορυφής για το Μέλλον της Ενεργειακής Ασφάλειας στο Λονδίνο

Eυελιξία στην αποθήκευση φυσικού αερίου ζητά η επιτροπή της ευρωβουλής
Η ψηφοφορία για τη διαπραγματευτική θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επί του θέματος θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο

Άρση των κυρώσεων σε Nord Stream και ρωσικά assets στην Ευρώπη μελετούν οι ΗΠΑ
Τα σχέδια αυτά εντάσσονται στο πλαίσιο των συζητήσεων για τερματισμό του πολέμου Ρωσίας- Ουκρανίας

Στο μικροσκόπιο οι επιδοτήσεις στο ρεύμα - Τι ανακοίνωσε ο Παπασταύρου
Άμεσα θα ανακοινωθούν οι επιδοτήσεις ρεύματος προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις - Τι τόνισε ο Σταύρος Παπασταύρου

«Δεν πήραμε το μάθημα από την ενεργειακή κρίση» - Καμπανάκι από τον ΙΕΑ
Η σύνοδος κορυφής του Λονδίνου θα επικεντρωθεί στην ασφάλεια του εφοδιασμού και στα διδάγματα της κρίσης που ακολούθησε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Στρώνοντας τον δρόμο για το αμερικανικό LNG - Αλλάζουν οι κανόνες για τις εκπομπές μεθανίου στην ΕΕ;
Ο Βρυξέλλες προσπαθούν να καταστήσουν πιο εύκολο για το αμερικανικό φυσικό αέριο να φτάσει στην Ευρώπη

Με το βλέμμα στην πράσινη μετάβαση τα διυλιστήρια
Οι δύο κορυφαίοι ενεργειακοί όμιλοι Motor Oil και HELLENiQ ENERGY συνεχίζουν την υλοποίηση των στρατηγικών τους σχεδίων για την πράσινη μετάβαση

Η Ινδία ανανεώνει την πολιτική φυσικού αερίου για να κάνει πιο προσιτή την τιμή του
Ζητούμενο για την Ινδία είναι να ενισχύσει το πλαίσιο για τη διαρκή διαθεσιμότητα του φυσικού αερίου και να το καταστήσει οικονομικά πιο προσιτό

Τέλος το αμερικανικό LNG για την Κίνα - Νέα ώθηση στις αγορές από Ρωσία
Από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2022, η Κίνα έχει εισαγάγει ένα σχετικά χαμηλό ποσοστό του LNG της από τις ΗΠΑ

Πόσο πιθανό είναι Shell ή Chevron να επιδιώξουν την εξαγορά της BP;
Οι εικασίες για μια «ηχηρή» εξαγορά με τη συμμετοχή της BP επανεμφανίστηκαν φέτος