Απογοητευτικά είναι οι προβλέψεις εσόδων της Airbnb για ο δεύτερο τρίμηνο του 2025. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, τα αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο ήταν ως επί το πλείστον σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αλλά η εταιρεία εξέδωσε μια απογοητευτική πρόβλεψη εσόδων για την τρέχουσα περίοδο. Για αυτό και οι μετοχές μειώθηκαν περισσότερο από 5%.
Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 6% από περίπου 2,1 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο. Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 154 εκατ. δολάρια ή 24 σεντς ανά μετοχή από 264 εκατ. δολάρια ή 41 σεντς ανά μετοχή την ίδια περίοδο πέρυσι.
Οι προβλέψεις της Airbnb
Για το δεύτερο τρίμηνο, η Airbnb ανακοίνωσε ότι αναμένει έσοδα μεταξύ 2,99 και 3,05 δισ. δολαρίων με τη μέση τιμή του εύρους να αγγίζει τα 3,02 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές είχαν προβλέψει έσοδα ύψους 3,04 δισ. δολαρίων για την τρέχουσα περίοδο. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναμένει ότι η περίοδος θα περιλαμβάνει ένα όφελος δύο ποσοστιαίων μονάδων λόγω της χρονικής συγκυρίας του Πάσχα.
«Στις ΗΠΑ, είδαμε σχετικά πιο ήπια αποτελέσματα, τα οποία πιστεύουμε ότι οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στις ευρύτερες οικονομικές αβεβαιότητες», ανέφερε η εταιρεία σε επιστολή προς τους μετόχους.
Ενώ η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σημείωσε ισχυρή ετήσια ανάπτυξη στη Βόρεια Αμερική «παρά την ευρεία μακροοικονομική αβεβαιότητα», ενώ αναφέρθηκε σε «αδυναμία» στα ταξίδια από τον Καναδά προς τις ΗΠΑ προς το τέλος του τριμήνου. Οι περισσότερες κρατήσεις διανυκτερεύσεων στις ΗΠΑ προέρχονταν από εγχώρια ταξίδια, σύμφωνα με την Airbnb.
Οι κρατήσεις
Η ακαθάριστη αξία των κρατήσεων, η οποία μετρά τα κέρδη των οικοδεσποτών, τις αμοιβές υπηρεσιών, τα τέλη καθαρισμού και τους φόρους, αυξήθηκε κατά 7% σε ετήσια βάση στα 24,5 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις. Οι κρατήσεις διανυκτερεύσεων αυξήθηκαν κατά 8% σε σχέση με πέρυσι και ανήλθαν σε 143,1 εκατομμύρια, σε σύγκριση με την εκτίμηση των αναλυτών για 143,4 εκατομμύρια.
Εξαιρουμένης της Βόρειας Αμερικής, η Airbnb ανακοίνωσε ότι οι διανυκτερεύσεις αυξήθηκαν κατά 11% σε σχέση με πέρυσι. Οι διανυκτερεύσεις που έκλεισαν οι Καναδοί επισκέπτες που επισκέφθηκαν το Μεξικό αυξήθηκαν κατά 27% σε σχέση με πέρυσι τον Μάρτιο. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναμένει πως οι διανυκτερεύσεις που έχουν κρατηθεί θα «συγκρατηθούν» την τρέχουσα περίοδο σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο.
«Κατά τη διάρκεια του Απριλίου, είδαμε ισχυρή ζήτηση για πασχαλινά ταξίδια από τη Λατινική Αμερική, η οποία παραμένει η ταχύτερα αναπτυσσόμενη περιοχή μας», ανακοίνωσε η Airbnb.
Η Airbnb προϊδέασε επίσης για νέες ενημερώσεις στην πλατφόρμα της που θα έρθουν αργότερα αυτόν τον μήνα και θα ξεπεράσουν τα καταλύματα. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έχει αφαιρέσει 450.000 καταχωρίσεις από τότε που ενημέρωσε το σύστημα ποιότητας των οικοδεσποτών της το 2023.