Εκτοξεύτηκαν οι πωλήσεων της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας ηλεκτρικών οχημάτων BYD στη Βρετανία τον προηγούμενο μήνα, καθώς αυξήθηκαν κατά 880% με 11.271 πωλήσεις.
Σε ετήσια βάση, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, οι πωλήσεις ανέρχονται λίγο πάνω από τις 35.000 στη χώρα, καθιστώντςα την τη μεγαλύτερη αγορά της αυτοκινητοβιομηχανίας εκτίς Κίνας. Το μερίδιο αγοράς της ανέρχεται στο 2,2% από την αρχή του έτους.
Η εταιρεία, η οποία ξεκίνησε ως κατασκευάστρια κινητών τηλεφώνων, είναι γνωστή για τις πιο προσιτές τιμές της σε σύγκριση με άλλους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων.
Οι τιμές του BYD Dolphin ξεκινούν από λίγο πάνω από 26.000 λίρες στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε σύγκριση με το Model 3 της Tesla που κοστίζει περίπου 40.000 λίρες.
Το υβριδικό SEAL U DM-i της BYD και το ηλεκτρικό SEALION 7 αποδείχθηκαν δημοφιλή στους καταναλωτές του Ηνωμένου Βασιλείου και κυριάρχησαν στις πωλήσεις, σύμφωνα με την εταιρεία. Επίσης, τον Σεπτέμβριο ξεκίνησε τη λειτουργία της μια στη Βρετανία μία εγκατάσταση μπαταριών, όπου εξυπηρετούνται ηλεκτρικά λεωφορεία.
Άνοδος στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων
Το Ηνωμένο Βασίλειο σημείωσε ανοδική πορεία στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων τον Σεπτέμβριο μετά την επαναφορά μιας επιχορήγησης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα τον Ιούλιο, η οποία είχε σχεδιαστεί για να κάνει τα ηλεκτρικά οχήματα φθηνότερα για τους καταναλωτές, αν και εξαιρούσε τα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα.
Οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία αυξήθηκαν κατά 29,1% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την Ενωση Κατασκευαστών και Εμπόρων Αυτοκινήτων.
Οι πωλήσεις των καθαρά ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία (BEV) αυξήθηκαν κατά σχεδόν ένα τρίτο, φτάνοντας τις 72.779 τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (SMMT), ενώ οι πωλήσεις των υβριδικών αυτοκινήτων με δυνατότητα φόρτισης αυξήθηκαν ακόμη πιο γρήγορα.
Αυτό σημαίνει ότι οι πωλήσεις των πλήρως ηλεκτρικών ή υβριδικών οχημάτων αντιπροσώπευαν περισσότερο από το ήμισυ όλων των νέων ταξινομήσεων αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο τον περασμένο μήνα.
Η BYD έχει επίσης σημειώσει επιτυχία στην Ευρώπη, όπου οι πωλήσεις αυξήθηκαν πάνω από 200% σε ετήσια βάση από τον Αύγουστο, ξεπερνώντας την Tesla, η οποία υποχώρησε περισσότερο από 36%, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή ένωση αυτοκινητοβιομηχανίας ACEA.
Σε γενικές γραμμές, ωστόσο, η εταιρεία σημείωσε την περασμένη εβδομάδα την πρώτη ετήσια μείωση των παραδόσεων το 2025, καθώς σημείωσε πτώση σχεδόν 6%, αν και το μερίδιό της στην εγχώρια αγορά παραμένει ισχυρό.