Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε έτοιμος να συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στη διάρκεια της συνόδου κορυφής της G20, που θα πραγματοποιηθεί στο Μαϊάμι.
Ερωτηθείς από το γερμανικό δίκτυο Deutsche Welle, αν θα συναντούσε τον Βλαντίμιρ Πούτιν σ’ αυτή τη σύνοδο τον Δεκέμβριο, εφόσον προσκληθούν οι δύο ηγέτες, ο Ζελένσκι απάντησε: «Ναι, ασφαλώς. Οφείλουμε να πάμε. Οφείλουμε να συναντηθούμε, να μιλήσουμε και να λάβουμε αποφάσεις».
Δείτε σχετική ανάρτηση:
⚡️Zelensky says he is ready to meet Putin at G20 summit in Miami
President Volodymyr Zelensky said he is prepared to travel to the G20 summit and meet Vladimir Putin there if the Russian leader attends, he told Deutsche Welle in an interview published on Sept. 12.…
— The Kyiv Independent (@KyivIndependent) September 12, 2026
Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι αντιπροσωπεία της θα βρεθεί στη συνεδρίαση της G20
Εκπρόσωποι των ρωσικών υπουργείων Ενέργειας, Εξωτερικών και Φυσικών Πόρων θα συμμετάσχουν στη σύνοδο της G20 για την ενέργεια που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο Χιούστον, ανακοίνωσε σήμερα η ρωσική διπλωματία.
«Μια ρωσική αντιπροσωπεία θα συμμετάσχει από τις 14 ως τις 16 Σεπτεμβρίου στη συνεδρίαση των υπουργών Ενέργειας στο πλαίσιο της αμερικανικής προεδρίας της G20 στο Χιούστον», ανακοίνωσε μέσω του Telegram ο Μαράτ Μπερντίεφ, πρεσβευτής αρμόδιος για την παρακολούθηση των θεματικών της G20, της Ομάδας των Είκοσι μεγαλύτερων και ταχύτερα αναπτυσσόμενων οικονομιών του κόσμου.
Ο Μπερντίεφ δεν διευκρίνισε ποιοι θα είναι οι Ρώσοι που θα συμμετάσχουν, αναφέροντας μόνο ότι θα είναι «εκπρόσωποι του υπουργείου Ενέργειας, του υπουργείου Εξωτερικών και του υπουργείου Φυσικών Πόρων».
«Οι ρωσικές ιδέες σχετικά με τη μεταβλητότητα των ενεργειακών ισοζυγίων, την τεχνολογική ουδετερότητα, το ρόλο των ορυκτών καυσίμων γενικά, του φυσικού αερίου και της ειρηνικής χρήσης της ατομικής ενέργειας είναι όλο και πιο περιζήτητες», υποστήριξε.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ανακοίνωση αυτή γίνεται μετά τη «δυσφορία» που προκλήθηκε από την παρουσία του Rώσου υπουργού Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της G20 στο Άσβιλ, στις νότιες Ηνωμένες Πολιτείες, όπως είχε δηλώσει ο Kαναδός ομόλογός του, ο Φρανσουά-Φιλίπ Σαμπάν, σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Συνήθως ανεπιθύμητο πρόσωπο για τις δυτικές χώρες, συμμάχους της Ουκρανίας, ο Σιλουάνοφ πήρε θέση, έπειτα από πρόσκληση της Ουάσινγκτον, γύρω από το μεγάλο οβάλ τραπέζι στο οποίο συγκεντρώθηκαν οι δεκάδες αντιπρόσωποι. Είχε επίσης προσωπική συνομιλία με τον αμερικανό ομόλογό του Σκοτ Μπέσεντ.
«Δεν είναι η στιγμή για να κανονικοποιηθεί η Ρωσία ή η παρουσία της Ρωσίας σ’ αυτό το είδος των συνόδων», είχε δηλώσει στη συνέχεια ο ευρωπαίος επίτροπος για την Οικονομία Βάλντις Ντομπρόφσκις.
Η Ουάσινγκτον είναι φέτος η διοργανώτρια σειράς συνόδων της G20, στην οποία μετέχουν οι μεγάλες παγκόσμιες οικονομίες (Κίνα, Ινδία, Ιαπωνία, Γαλλία,…).
Η τελευταία μεγάλη συνάντηση, με συμμετοχή των αρχηγών κρατών, θα πραγματοποιηθεί το Δεκέμβριο σ’ ένα πολυτελές συγκρότημα γκολφ στο Μαϊάμι, το οποίο ανήκει στον Ντόναλντ Τραμπ.














![Υποχρεωτική Ηλεκτρονική Τιμολόγηση [Μέρος 3ο]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/09/taxisne.png)






















