array(5) {
  ["ai_cats"]=>
  array(2) {
    [0]=>
    string(20) "Business and Finance"
    [1]=>
    string(18) "Academic Interests"
  }
  ["ai_subcats"]=>
  array(2) {
    [0]=>
    string(11) "Agriculture"
    [1]=>
    string(38) "Environmental Science & Sustainability"
  }
  ["ai_tone"]=>
  string(7) "neutral"
  ["ai_dv_cat1"]=>
  string(8) "Business"
  ["ai_dv_cat2"]=>
  string(7) "Science"
}

Αυτόχθονες φυλές: Αλλαγές στους δικαιούχους – Οι μεταβιβάσεις

Τι προβλέπει τροποποιητική απόφαση του ΥπΑΑΤ για τις αυτόχθονες φυλές

Αυτόχθονες φυλές: Αλλαγές στους δικαιούχους – Οι μεταβιβάσεις

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του ot.gr στην Google

Την τροποποίηση ενταγμένων πράξεων και την προσθήκη νέων δικαιούχων προβλέπει η απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) για τις αυτόχθονες φυλές αγροτικών ζώων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την τρίτη τροποποίηση της απόφασης ένταξης για τη διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων (Παρέμβαση Π3-70-1.5 «Διατήρηση Απειλούμενων Αυτόχθονων Φυλών Αγροτικών Ζώων», η οποία υλοποιείται στο πλαίσιο του ΣΣ ΚΑΠ 2023 – 2027) λόγω μεταβιβάσεων πράξεων.

Τροποποιούνται και τα τεχνικά δελτία 81 πράξεων παλαιών δικαιούχων

Στην τροποποιητική απόφαση, προστίθενται 18 νέες πράξεις, οι οποίες προέκυψαν από μεταβιβάσεις και αποδοχές ήδη ενταγμένων πράξεων. Οι νέοι δικαιούχοι καταγράφονται στο Παράρτημα Ι, μαζί με τους αντίστοιχους κωδικούς τους στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα της ΚΑΠ.

Παράλληλα, τροποποιούνται τα τεχνικά δελτία 81 πράξεων παλαιών δικαιούχων, που περιλαμβάνονται στο Παράρτημα ΙΙ. Οι αλλαγές καλύπτουν ολικές και μερικές μεταβιβάσεις, αποδοχές μεταβίβασης, καθώς και περιπτώσεις συνδυασμού μερικής μεταβίβασης και αποδοχής.

Δείτε αναλυτικά τους πίνακες ΕΔΩ

Στόχος της παρέμβασης για τις αυτόχθονες φυλές

Στόχος της παρέμβασης είναι η παροχή οικονομικής στήριξης στους κατόχους αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων, προκειμένου να διατηρήσουν ή και να αυξήσουν τον αριθμό των ζώων αυτών, συμβάλλοντας στη διατήρηση και ενίσχυση της βιοποικιλότητας στον τομέα της ζωικής παραγωγής και στην αειφόρο ανάπτυξη και ισορροπία της φύσης.

Η παρέμβαση συνεισφέρει στην ανάσχεση και αντιστροφή της απώλειας της βιοποικιλότητας, μέσω ενίσχυσης της προστασίας και ανάδειξης του εγχώριου γενετικού υλικού, καθώς και μέσω διατήρησης/ενίσχυσης της βιοποικιλότητας σε γεωργικές και δασικές εκτάσεις.

Δικαιούχοι της παρέμβασης είναι φυσικά και νομικά πρόσωπα ή ομάδες αυτών, οι οποίοι είναι κάτοχοι αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων που απειλούνται με εξαφάνιση.

OT Originals
Περισσότερα από AGRO

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Χρήστος Κολώνας

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Μέτοχος: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Cookies