Στην Ιταλία συνεχίζεται η ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού. Χθες τα περιστατικά σε όλη την χώρα ήταν 84.700, το 26% των διαγνωστικών τεστ προέκυψε θετικό. Ο αριθμός των θανάτων δεν παρουσιάζει την ίδια αύξηση, οι νεκροί το περασμένο εικοσιτετράωρο ήταν 63. Προκαλεί ανησυχία όμως το γεγονός ότι, σύμφωνα με τους επιστήμονες, η τελευταία υποπαραλλαγή του ιού ξανάρχισε να προκαλεί και πνευμονίες, όπως δείχνουν τα στοιχεία των έκτακτων περιστατικών των ιταλικών νοσοκομείων.

Διαβάστε επίσης: Κίκιλιας: Νούμερο 1 προορισμός η Ελλάδα για τους ταξιδιώτες από Γαλλία και Ιταλία

Ο Ιταλός φυσικός βραβείο Νόμπελ, Τζόρτζιο Παρίζι, δήλωσε ότι τις δυο τελευταίες εβδομάδες η αύξηση των κρουσμάτων ήταν αδιάκοπη και ότι θεωρεί ασύλληπτο ότι μειώθηκε δραστικά η χρήση της προστατευτικής μάσκας. Στο μεταξύ το 9,5% των πολιτών που είχε ήδη μολυνθεί από τον Covid-19, νόσησε για δεύτερη φορά.

Διαβάστε επίσης: Ιταλία: «Καίγεται» από την ξηρασία

Ο καθηγητής Βάλτερ Ριτσιάρντι, σύμβουλος του Ιταλού υπουργού Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα προβλέπει ότι «θα έχουμε έναν τρομερό Οκτώβριο, με μεγάλη αύξηση της θνησιμότητας σε όλες τις ευπαθείς ομάδες». Παράλληλα τονίζει ότι η εμβολιαστική εκστρατεία, στην πραγματικότητα έχει σταματήσει ήδη από τον Μάρτιο. Πολλοί συνάδελφοί του είναι της άποψης ότι η τέταρτη δόση έπρεπε να χορηγηθεί σε όλους τους πολίτες άνω των 60 και όχι μόνον των 80 ετών.

Επιστρέφει η μάσκα στην Ιταλία;

Τις ημέρες αυτές, στις παραλίες σε διάφορα θέρετρα της Απουλίας, της Σαρδηνίας και ολόκληρης της Ιταλίας ο κόσμος συνωστίζεται, κανείς δεν φοράει μάσκα και από το απόγευμα και πέρα, η πολυκοσμία αυξάνεται με μουσική και ποτά.

Τώρα οι οδοί που -όπως φαίνεται- μπορούν να οδηγήσουν σε μια αποτελεσματική αντιμετώπιση της νέας αυτής φάσης είναι  δυο: μια δυναμική εκκίνηση της εμβολιαστικής εκστρατείας από τις αρχές Σεπτεμβρίου και η επιστροφή πιθανώς στην χρήση μάσκας σε χώρους όπου δεν τηρείται η αναγκαία απόσταση ασφαλείας.

Ο ιταλικός τουριστικός τομέας έχει όντως ανακάμψει και ο κόσμος πάει μαζικά διακοπές. Την ίδια ώρα, όμως στη Ρώμη και το Μιλάνο ξανανοίγουν πτέρυγες Covid των νοσοκομείων. Χρειάζεται -άμεσα- μια νέα, ισορροπημένη και καλοσχεδιασμένη υγειονομική εκστρατεία.

Θεόδωρος Ανδρεάδης Συγγελλάκης, Ρώμη

Πηγή: DW

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ουκρανία: Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου
Επικαιρότητα |

Πώς εξελίσσεται ο πόλεμος στην Ουκρανία – Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου

Ιδιαίτερα κομβικοί αποδεικνύονται οι πρώτοι μήνες του 2024 σε ό,τι έχει να κάνει με τον πόλεμο στην Ουκρανία με τις δυνάμεις του Κιέβου να προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στη ρωσική επίθεση