Το «Ελληνικό Πρωινό» έφερε μυρωδιές και γεύσεις από το Αιγαίο στη HORECA 2023 τιμώντας τη Χίο, την Κάρπαθο και την Κάσο, νησιά με μεγάλη ιστορία, φυσική ομορφιά, πλούσια γαστρονομική παράδοση και τοπική παραγωγή, στο πλαίσιο της ένταξής τους στο Πρόγραμμα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ξενοδοχειακού Επιμελητήριο Ελλάδος.
Με θέμα «Μυρωδιές και γεύσεις Αιγαίου. Ένα γευστικό ταξίδι από τη Χίο, στην Κάρπαθο και την Κάσο» ξεδιπλώθηκε στο περίπτερο του Ελληνικού Πρωινού η πλούσια γαστρονομική παράδοση των νησιών, μέσω παρουσιάσεων τοπικών προϊόντων και εδεσμάτων, κερασμάτων, video προβολής και ζωντανών μαγειρικών επιδείξεων, που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον του πολυπληθούς κοινού που επισκέφθηκε την έκθεση.
Στο πλαίσιο της υπογραφής των Τοπικών Συμφώνων με τους εκπροσώπους των νησιών, ο Αντιπρόεδρος του ΞΕΕ, επικεφαλής του Προγράμματος «Ελληνικό Πρωινό» κ. Άρης Σουλούνιας, αφού τους καλωσόρισε στην οικογένεια του Ελληνικού Πρωινού, ανέφερε ότι τα νέα Τοπικά Πρότυπα, που προέκυψαν μετά από τετράμηνη συνεργασία για την καταγραφή των σχετικών γαστρονομικών χαρτοφυλακίων, αποτελούν τον πρεσβευτή της μοναδικότητας της τοπικής τους γαστρονομίας ενώ, με την υπογραφή των νέων Συμφώνων το Ελληνικό Πρωινό περνά στη επόμενη μέρα.
Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «περνάμε σε μία νέα περίοδο εξωστρέφειας για το Πρόγραμμα. Στοχεύουμε να εκσυγχρονίσουμε την ταυτότητα και την εικόνα του ώστε να γίνει ένα δελεαστικό «προϊόν – εμπειρία» για την τουριστική αγορά με στόχο να προσδώσει υπεραξία στην επιχειρηματική δραστηριότητα των Ελλήνων ξενοδόχων.
Τοπικά σύμφωνα
Τα τοπικά σύμφωνα υπέγραψαν για την Χίο, η κυρία Αντιγόνη Μαϊστράλη, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χίου, για την Κάρπαθο ο κύριος Μανώλης Παραγυιός, Αντιδήμαρχος Τουρισμού και για την Κάσο η κυρία Μαρία Τσακίρη, Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών, Επιχειρηματιών και Εμπόρων, που εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη συνεργασία και την ένταξή τους στο πρόγραμμα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος με το πρόγραμμα ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ προσκαλεί σε μία βιωματική εμπειρία, σε ένα γευστικό ταξίδι που συνδυάζει τη φύση, την παράδοση και την ιστορία αναδεικνύοντας και στηρίζοντας παράλληλα τον Έλληνα παραγωγό, τον ξενοδόχο και την τοπική επιχειρηματικότητα, στοχεύοντας στη βιώσιμη και ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, δημιουργώντας προϋποθέσεις ανάπτυξης και ανάκαμψης της οικονομίας του τουρισμού.
Latest News
Η Everty απέκτησε δύο ξενοδοχεία πέντε αστέρων στην Κέα
Το Ydor Hotel & Spa και το Porto Kea Suites Hotel & Spa είναι προς το παρόν τα μοναδικά εν λειτουργία ξενοδοχεία πέντε αστέρων στο διαρκώς αναπτυσσόμενο νησί της Κέας
Διοικητικές αλλαγές στον όμιλο Sani/Ikos
Η Sani/Ikos Group ανακοίνωσε την αναδιάρθρωση των τοπικών Διοικητικών Συμβουλίων των εταιρειών του Ομίλου σε Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία.
Απόβαση στην Κέρκυρα από το Mitsis Group – Το πρώτο ξενοδοχείο στο νησί των Φαιάκων
Οι πληροφορίες για το τίμημα. Που βρίσκεται το επενδυτικό πλάνο των 250 εκατ. ευρώ
Αυτές είναι οι 25 καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη – Ανάμεσά τους 4 ελληνικές
Τέσσερις ελληνικές παραλίες στο Top25 της Ευρώπης
Οι Αμερικάνοι σπρώχνουν το «Ελ. Βενιζέλος» σε νέα ύψη
Τα σχέδια του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών για επέκταση του διεθνούς δικτύου σε προορισμούς και πτήσεις
Τα 10 πιο όμορφα ελληνικά νησιά - Το δημοσίευμα βρετανικής τουριστικής ιστοσελίδας
Σε περίπτωση που δυσκολεύσετε να αποφασίσετε που θα πάτε διακοπές
Ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας ο τουρισμός - Κάθε ευρώ φέρνει 2,65 ευρώ στο ΑΕΠ
Η άμεση επίδραση του τουρισμού σημείωσε αύξηση κατά 23,5%
Fitch Solutions: 40 εκατ. τουρίστες στην Ελλάδα έως το 2028
Νέα υψηλά εφέτος- Κλειδί οι αγορές της Κίνας και της Ινδίας
Από ποιες χώρες περιμένουμε περισσοτέρους τουρίστες – Οι κερδισμένοι προορισμοί [πίνακες]
Τι δείχνουν τα στοιχεία του συστήματος Air data Tracker του Insete
Σε θετικό «τέμπο» ο τουρισμός - Στους 7,7 εκατ. οι επιβάτες στο Ελ. Βενιζέλος το α΄τετράμηνο
Ο αριθμός των πτήσεων στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά τη διάρκεια των τεσσάρων πρώτων μηνών του 2024 ανήλθε σε 67.447